Football Talk

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Ασταμάτητος, απόλυτος και με... buzzer beater στα «δύσκολα»! (video)

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Ασταμάτητος, απόλυτος και με... buzzer beater στα «δύσκολα»! (video)
Ο Παναθηναϊκός, βρήκε τη λύση με ένα... buzzer beater του Σπόραρ, επικράτησε με σκορ 1-0 (23/10) του Άρη και έκανε το 9/9 στη φετινή Super League!

Ποιος να πιάσει αυτόν τον Παναθηναϊκό; Ακόμα και στις «δύσκολες» ημέρες, όπως στο ματς με τον Άρη, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε τη λύση, επικράτησε με σκορ 1-0 (23/10), έκανε το 9/9 στη φετινή Super League και ισοφάρισε μία «πράσινη» επίδοση που κρατούσε από την έναρξη της σεζόν 1994/95!

Ο Σπόραρ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στο 90+2', που έκρινε το ματς και διατήρησε το απόλυτο για την ομάδα του! Στο +7 από τον Βόλο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο +9 από την τρίτη ΑΕΚ, που αγωνίζεται τη Δευτέρα (24/10, 18:00) κόντρα στη Λεβαδειάκο.


1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό, είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα «στρώθηκε» στον Τσέριν εκτός περιοχής, αυτός σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώματα και άλλαξε πορεία, αφήνοντας απλό... θεατή τον Κουέστα. Ωστόσο, κατέληξε βασανιστικά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, δέκα λεπτά αργότερα (12'), με μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ματς. Ο Τσέριν βρήκε με κάθετη πάσα τον Χουάνκαρ, αυτός με συρτή σέντρα βρήκε τον Μπερνάρντ, που έκανε το κοντρόλ και «άδειασε» τον αντίπαλό του. Βρήκε τον χώρο να «εκτελέσει», αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε.


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Άρης άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο γκολ στο 16', αλλά η επιλογή του Ιτούρμπε να σουτάρει από πλάγια θέση, έκανε ευκολότερο το έργο του Μπρινιόλι, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

 

Το σύνολο του Άλαν Πάρντιου συνέχισε να πιέζει, έφτανε κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά αδυνατούσε να εκδηλώσει τελική προσπάθεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, δίχως να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην εκκίνηση του 2ου μέρους. Το ματς ήταν ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του και τον Άρη να αναζητά τις επιθέσεις στην κόντρα. Με την είσοδο του Σπόραρ, όμως, η «πλάστιγγα» έγειρε προς το μέρος των «πρασίνων».

Η κυριαρχία των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 67ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Μπερνάρντ σούταρε, αυτή βρήκε στην πλάτη του Ενκουλού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, μετά από εξέταση της φάσης στο VAR από τον ίδιο τον διαιτητή, το γκολ ακυρώθηκε, για φάουλ του Βέρμπιτς πάνω στον Ετέμπο.

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε όλα του «όπλα» στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Παναθηναϊκού φέτος, Αϊτόρ, να περνά στον αγωνιστικό χώρο στο 79'. Δευτερόλεπτα αργότερα, ωστόσο, πέρασε ξανά εκτός, υποβασταζόμενος από το ιατρικό επιτελείο, με τον Βαγιαννίδη να τον αντικαθιστά.

Εν τέλει, οι επιλογές του Σέρβου τεχνικού τον δικαίωσαν. Ο Σπόραρ όχι απλώς έδωσε άλλον «αέρα» στην ομάδα του, αλλά της χάρισε και τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ από το όριο της μεγάλης περιοχής, ο Σλοβένος φορ βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά υψηλής δυσκολίας, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης! 

Σημειώνεται πως ο Άρης ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πάλμα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Ο MVP

Ο Άντραζ Σπόραρ. Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε την εικόνα του ματς και έβαλε την «υπογραφή» του σε αυτό, εν τέλει.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη, πλην του γκολ του Σπόραρ, που έκρινε το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ, Βέρμπιτς, Παλάσιος (79' Αϊτόρ, αντ. 83' Βαγιαννίδης), Μπερνάρντ (80' Τσοκάι), Ιωαννίδης (63' Σπόραρ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (80' Ντιόπ), Νικολού, Φαπιάνο, Νταμπό, Γκαρσία (90+1' Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63' Γκρέι), Ετέμπο, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Ζερβίνιο (63΄ Πάλμα).



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0