Football Talk

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2: Έσωσε το βαθμό, έχασε Λύρατζη, Τσαούση ο «Δικέφαλος του Βορρά»!

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2: Έσωσε το βαθμό, έχασε Λύρατζη, Τσαούση ο «Δικέφαλος του Βορρά»!

Ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα στην τελευταία φάση του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μέσα στην «Τούμπα», με τον Ολιβέιρα να κάνει το 2-2 στο 90+7'! «Πληγωμένος» βγήκε από το παιχνίδι ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είδε στο πρώτο μέρος να αποχωρούν τραυματίες οι Λύρατζης και Τσαούσης, μένοντας χωρίς ακραία μπακ!

«Ανάσα» για τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ολιβέιρα να κάνει το 2-2 με κοντινή κεφαλιά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Πέρα από το αποτέλεσμα, ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανησυχεί περισσότερο για το γεγονός πως έμεινε χωρίς ακραία μπακ, με τους Λύρατζη και Τσαούση να αποχωρούν με κλάματα στο πρώτο ημίχρονο λόγω μυϊκών τραυματισμών. Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν ο Στάνκο (45+2’) και ο Τιλίκα από την άσπρη βούλα (54’), ενώ με πέναλτι μείωσε για τους γηπεδούχους ο Κούρτιτς στο 81’.

 

1ο Ημίχρονο

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποια τελική προσπάθεια, σταματώντας πάντα πάνω στην άμυνα των αντιπάλων τους. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ανήκε στο «Δικέφαλο του Βορρά», όταν στο 19’ ο Νέλσον Ολιβέιρα κατάφερε να ελευθερωθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 29’ ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Γκαρντάφσκι επιχείρησε ένα απευθείας σουτ με το δεξί στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κοτάρσκι είχε απάντηση, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος. Αρχικά, άτυχος ήταν ο Μάριος Τσαούσης, που στο 31’ αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο, με τον Σάστρε να τον αντικαθιστά. Στη συνέχεια, έχασε και τον Λύρατζη στο 38’ που δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο στο παιχνίδι. Τη θέση του πήρε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «ανοίξουν» το σκορ στο 43’, με τον Ζίβκοβιτς να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή του άουτ και να γυρνά τη μπάλα στη περιοχή, εκεί που ο Ντάντας έπιασε γεμάτο σουτ και είδε τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει με υπερένταση με τα πόδια.

Και αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Πορτογάλος, το πέτυχε λίγο αργότερα ο Στάνκο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ατιένθα έκανε τη γυριστή κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Στάνκο με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

2ο Ημίχρονο

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της Τρίπολης βρήκε και δεύτερο γκολ από το σημείο του πέναλτι. Στο 54’, έπειτα από επανεξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Ρετζίς από τον Ζίβκοβιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λέο Τιλίκα, γράφοντας το 0-2.

Πολύ κοντά στο γκολ έφτασε ο ΠΑΟΚ με τον Νάρεϊ, αλλά ο Γερμανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο από κοντά στο 61’, καθώς ο Έλληνας γκολκίπερ απομάκρυνε με τα πόδια.

Τελικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ στο 81’, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί σε πέναλτι. Και πάλι με την παρέμβαση του VAR, o διαιτητής αποφάσισε πως το μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι στον Κωνσταντέλια ήταν αντικανονικό, δείχνοντας το σημείο του πέναλτι.

Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και εν τέλει κατόρθωσαν να βρουν το «χρυσό» γκολ με κεφαλιά του Ολιβέιρα από τη μικρή περιοχή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+7’), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.


MVP

Πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Γιάσμιν Κούρτιτς, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά και το κόρνερ στο τελευταίο λεπτό, από το οποίο προήλθε και η ισοφάριση για την ομάδα του Λουτσέσκου.

 

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα, η «buzzer-beater» κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα στο 90+7’, με την οποία ο ΠΑΟΚ έσωσε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (38’ Α. Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (31’ Σάστρε), Ντάντας (67’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67’ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Καντουρί (46’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρντάβσκι, Ατιένθα, Ζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Σίτο, Τιλίκα (89’ Κωστέας), Μπαρτόλο (81’ Μπενίτο), Ρετζίς (72’ Ιγκλέσιας)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0