Football Talk

Αταλάντα – Λάτσιο 0-2: Σπουδαίο «διπλό» στο Μπέργκαμο και… τρίτοι οι «λατσιάλι»! (video)

Αταλάντα – Λάτσιο 0-2: Σπουδαίο «διπλό» στο Μπέργκαμο και… τρίτοι οι «λατσιάλι»! (video)

Την 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα σημείωσαν σήμερα οι «Πρωτευουσιάνοι», επικρατώντας εκτός έδρας της Αταλάντα με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Serie A. Με τη νίκη της αυτή, η Λάτσιο ανήλθε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας (24β), και θα συνεχίσει να παραμένει, αν οι συμπολίτες της απόψε ηττηθούν στο «Ολύμπικο» από την Νάπολι. Η Αταλάντα από την άλλη, γνώρισε την πρώτη της ήττα στην φετινή διοργάνωση, υποχωρώντας στην 4η θέση.

Οι «αετοί» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι από το ξεκίνημα, ανοίγοντας το σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 10', ο Ζακάνι πλάσαρε εύστοχα τον Σπορτιέλλο από θέση τετ-α-τετ, κάνοντας το 1-0 και πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα για φέτος. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπεροχή τους, και κατάφεραν να απειλήσουν δις, με τα σουτ των Μιλίνκοβιτς (13') και Βετσίνο (18') να περνούν οριακά άουτ. Η ομάδα του Μπέργκαμο με τη σειρά της έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της στο 24', όταν και η κεφαλιά του Χάτεμπουρ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Προβεντέλ.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι βρήκε δίχτυα από... νωρίς και  μετά την ανάπαυλα. Ο Φελίπε Άντερσον διπλασίασε τα τέρματα των «μπιανκοσελέστι» στο 52', έπειτα από ασίστ του Άνταμ Μάρουσιτς. Το γκολ ελέγχθηκε και από τον VAR λόγω υποψίας χεριού, με την οριστική του απόφαση να δικαιώνει τους «λατσιάλι». Οι αλλαγές του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στη συνέχεια, δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα της Αταλάντα, με το 0-2 να παραμένει μέχρι το τέλος. Οι κυανόμαυροι ακόμη, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 90' ο Μουριέλ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και οδηγήθηκε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Αταλάντα: Σπορτιέλλο, Οκόλι (46' Τζιμσίτι), Ντεμιράλ, Σκαλβίνι, Σοπί (64' Μέλε), Ντε Ρόουν (75' Έντερσον), Κόουπμαινερς, Χάτεμπουρ, Πάσαλιτς (46' Μαλινόβσκι), Λούκμαν (71' Ζαπάτα), Μουριέλ

Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Ρομανιόλι, Καζάλε, Λάτσαρι (77' Χισάι), Βετσίνο, Κατάλντι (70' Μπάσιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζακάνι, Φελίπε Άντερσον, Πέδρο (84' Κανσελλιέρι)

Νικόλας Μπιλάλης


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0