Football Talk

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: «Ψυχωμένοι» Γιαννιώτες, πήραν σημαντικό βαθμό με ανατροπή και σύμμαχο την…άσπρη βούλα! (video)

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: «Ψυχωμένοι» Γιαννιώτες, πήραν σημαντικό βαθμό με ανατροπή και σύμμαχο την…άσπρη βούλα! (video)

Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνουν ένα σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ένα υπέροχο ματς διαδραματίστηκε στη Νίκαια ανάμεσα σε Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα που ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τους Γιαννιώτες να ανατρέπουν το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου με δύο πέναλτι του Ροντρίγκο Εραμούσπε. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 11η θέση της βαθμολογίας με έξι πόντους ενώ ο Ιωνικός παραμένει στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με τρεις βαθμούς, με την συνέχεια του πρωταθλήματος για τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να είναι δύσκολη.

1ο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ανήκει δικαιωματικά στους γηπεδούχους. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε από τα πόδια παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στο 6’ ο Ροσέρο αστόχησε με γυριστό εντός περιοχής. Μετά το πρώτο τέταρτο η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επέβαλλε την κυριαρχία της και πήρε την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, στο 26’ οι Νικαιώτες «άνοιξαν» το σκορ με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα.


 

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31’ ο Ιωνικός «διπλασίασε» τα τέρματα του με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του «σπεσιαλίστα» Άιας Άοσμαν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες διαφύλαξαν τα μετόπισθεν χώρις κάποια μεγάλη φάση.

 

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης και τι θα επακολουθούσε βαθμολογικά σε περίπτωση ήττας και ανέβασε κατακόρυφα την αγωνιστική του απόδοση, με τον Τζήμα που είχε περάσει αλλαγή να βοηθάει αρκετά. Στο 55’ ο Ροσέρο κέρδισε πέναλτι από την δεξιά πλευρά και ο Εραμούσπε το μετέτρεψε σε γκολ για το 2-1.

 

Οι Γιαννιώτες εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ που διέθεταν, έφταναν με μεγάλη άνεση στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου και στο 85’ έπειτα από υπόδειξη του VAR κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι. Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα 11 βήματα για το τελικό 2-2.

 

MVP

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης αφού είχε την ψυχική ηρεμία να αναλάβει την εκτέλεση των πέναλτι και να ευστοχήσει και στα δύο που κέρδισε η ομάδα του. Γενικότερα, έμπνεε σιγουριά στο παιχνίδι του, με την εμπειρία του να παίζει σημαντικό ρόλο.

Η φάση του αγώνα

Η εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 85’ που εν τέλει έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στη ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα (85' Μεντόσα), Φαντιγκά, Άοσμαν (80' Μασάχ), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59' Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46’ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75' Μορέιρα), Εραμούσπε, Ριένστρα (46’ Τζίμας), Μπάλαν.

 

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0