Football Talk

Ολυμπιακός: Εικόνες από τα προσεχώς

Ολυμπιακός: Εικόνες από τα προσεχώς

Το παιχνίδι το Αγρίνιο αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια με τον Μίτσελ να ξεκαθαρίζει τους ρόλους αλλά και τα πράγματα σχετικά με τους παίκτες που μπορεί να στηριχτεί για τη συνέχεια.

Γράφει ο Δημήτρης Σπιλιόπουλος

Λίγες μέρες μετά από εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μακράν της δεύτερης την πιο σοβαρή εμφάνιση του την φετινή σεζόν, βγάζοντας παράλληλα κυριαρχική εικόνα που παραπέμπει στα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στην έδρα μιας από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

Ο Μίτσελ φαίνεται πως καταλήγει σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών στους οποίους θα στηριχτεί από δω και πέρα, λύνοντας τον γρίφο του τεράστιου ρόστερ. Ο Πασχαλάκης δεν δέχθηκε γκολ και στο δεύτερο ματς που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, προσφέροντας μόνο με την παρουσία του ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο νεαρός Ντόι δικαιώνει παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και πιο πολύ τον προπονητή του και μοιάζει να ταιριάζει με τον Παπασταθόπουλο περισσότερο από κάθε άλλον στόπερ του ρόστερ αυτή τη στιγμή. Ο Εμβιλά αποτελεί έναν έξτρα αμυντικό με ικανότητα να δημιουργεί με μεγάλες μπάλες και λίγο πιο μπροστά του ο Χουάνγκ Ινμπομ είναι ο ποδοσφαιριστής κινητήριος μοχλός της ομάδας. Ο Νοτιοκορεάτης ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου στο ματς με τον Παναιτωλικό, με ασταμάτητο τρέξιμο, έλεγχο του ρυθμού και επιθετικότητα σε όλε τις φάσεις του παιχνιδιού.

Αν κάτι δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στον φετινό Ολυμπιακό είναι πως έχει φοβερή ποιότητα μεσοεπιθετικά και ένα βασικό ζητούμενο από τον Μίτσελ είναι να αποκτήσουν ομοιογένεια και αυτοματισμούς οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται από το κέντρο και μπροστά. Ο Χάμες Ροντρίγκες επιβεβαιώνει συνεχώς πως δεν ήρθε στα μέρη για να… κοροϊδέψει. Έχει φοβερή όρεξη, παλεύει για κάθε μπάλα και σιγά σιγά πλησιάζει το μάξιμουμ της ετοιμότητας και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Κολομβιανός μετρά ήδη δύο ασίστ και ένα γκολ χωρίς να έχει παίξει ολόκληρο ματς στις τρεις συμμετοχές του. Στο Αγρίνιο είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του. Από πίσω του δε, υπάρχει ο Βαλμπουενά που τα λόγια έχουν στερέψει. Παράδειγμα προς μίμηση ο Γάλλος για κάθε νέο παιδί που θέλει να κάνει καριέρα.

Στα εξτρέμ οι Μπιελ, Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας θα δίνουν συνεχώς μάχες στις προπονήσεις για τις θέσεις στα εξτρέμ, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και με τους Μπακαμπού, Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Το κακό για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως δε μπορεί να βοηθηθεί στην διαδικασία εξέλιξης της ομάδας του, στον βαθμό που θα ήθελε, από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκεί λόγω της λίστας και των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο Μίτσελ είναι αναγκασμένος να κάνει αρκετές αλλαγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και πολύτιμος χρόνος να χάνεται, αλλά και τα αποτελέσματα.

Την Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στη Γερμανία με στόχο να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για την τρίτη θέση. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά, εκεί όπου όλοι περιμένουν να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός στο 100% των δυνατοτήτων του.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0