Football Talk

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Η «σουτάρα» του Μπιέλ και η ποιότητα του Βαλμπουενά, ήταν αρκετά για το «διπλό» στο Αγρίνιο! (video)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Η «σουτάρα» του Μπιέλ και η ποιότητα του Βαλμπουενά, ήταν αρκετά για το «διπλό» στο Αγρίνιο! (video)
Το πέμπτο του «διπλό» στο Αγρίνιο απέναντι τον Παναιτωλικό στις έξι τελευταίες επισκέψεις του, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, με τους «ερυθρολεύκους» να βγάζουν την ποιότητά τους στο δεύτερο ημίχρονο και να επικρατούν με 2-0, χάρη στο τρομερό γκολ του Μπιέλ και το κερασάκι από τον Βαλμπουενά, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από την ήττα με τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν.

Ένα αποτέλεσμα που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ανακάμψει και να βρει την χαμένη του ψυχολογία μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με το Αζερμπαϊτζάν, κατάφερε να πάρει στο Αγρίνιο, με τους «ερυθρολεύκους» να επικρατούν με 2-0, χάρη στα γκολ των Πεπ Μπιέλ και Ματιέ Βαλμπουενά, στην 9η αγωνιστική της SuperLeague.

1Ο Ημίχρονο

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 1-0; Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε μέχρι και το 63%, αλλά να μην μετουσιώνει σε γκολ την υπεροχή του.

Ταυτόχρονα, έδειξε να είναι βελτιωμένος αμυντικά, με τον Παναιτωλικό να μην καταγράφει ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, μοιάζοντας και αρκετά κουρασμένος από το ταξίδι στην Καλαμάτα και το ματς του Κυπέλλου απέναντι στην Μαύρη Θύελλα.


Πέραν μίας κεφαλιάς του Παπασταθόπουλου και ενός σουτ του Μόρσεϊ στο 18ο λεπτό, η φάση που «σηκώνει» συζήτηση στο πρώτο μέρος, ήταν η στιγμή του 19ου λεπτού, όταν ο Ρέαμπτσιουκ «μονομάχησε» με τον Σενγκέλια και ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι.


Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 41’, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ζήτησε επίσης πέναλτι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

2ο Ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος και έψαξε από νωρίς το γκολ που θα του έδινε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, πράγμα που ήρθε στο 50ο λεπτό.

Παρότι ο Χάμες Ροντρίγκες δεν συνεργάστηκε σωστά με τον Μπακαμπού η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ, που έκανε ένα φοβερό τελείωμα από τα δεξιά με το αριστερό, στην απέναντι γωνία και «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του.


Από εκεί και πέρα, το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με το γκολ και τις αλλαγές να περιορίζουν τις καλές στιγμές.

Αντικαταστάθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος από τον Σαμασέκου, ο Εμβιλά μετατοπίστηκε στα στόπερ και ο στόχος επετεύχθη, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να κάνει το 2-0 στο 82’!


Ο 
MVP

Για ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 2-0, δίχως τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, σαφώς και ο σκόρερ που έβαλε μπροστά την ομάδα του θα αναδειχθεί πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που σκόραρε ένα τέτοιο γκολ, με τον Πεπ Μπιέλ να προσφέρει το highlightτης συνάντησης και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του.

Η Φάση του Αγώνα

Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην αγωνιστική δράση. Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της…


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας (66’ Ντουάρτε), Σενγκέλια, Μόρσεϊ (76’ Ζοάο Πέδρο), Κολοβός

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Σωκράτης (70’ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ Ιν Μπομ, Εμβιλά, Μασούρας (71’ Βαλμπουενά), Πεπ Μπιελ, Χάμες, Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0