Football Talk

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι πιο σύνηθες από ένα… 0-0 στο ημίχρονο;

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι πιο σύνηθες από ένα… 0-0 στο ημίχρονο;

Για 9ο σερί ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδηγούνται στα αποδυτήρια, δίχως να έχουν σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα, σε πραγματικό χρόνο, εξαιρώντας τις καθυστερήσεις. Ποιος είναι ο τελευταίος που εξαιρείται από τον… κανόνα που έχουν δημιουργήσει; Ο Χουάν Μάτα, προ τριετίας, στο 1-1 της 36ης αγωνιστικής της Premier League!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει γκολ σε κανονική ροή αγώνα στο πρώτο ημίχρονο της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα η αναμέτρηση, στα τελευταία 8 παιχνίδια. Πλέον, έγιναν 9, με τις δύο αντιπάλους να κινούνται στην απόλυτη ισορροπία του 0-0, μετά από 45 λεπτά στο Στάμφορντ Μπριτζ!

Αν κάποιος ερωτηθεί εγκυκλοπαιδικά για την προϊστορία που χαρακτηρίζει την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια, είναι δεδομένο πως θα έχει να θυμάται μόνο ισοπαλίες.

Και είναι απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως μετρούν τέσσερις συνεχόμενες, την στιγμή που η Τσέλσι δεν έχει κερδίσει σε ματς της Premier League την αντίπαλό της, την τελευταία πενταετία.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως πολλοί, είναι πως και τα πρώτα 45άλεπτα των εν λόγω αναμετρήσεων, είναι ισόπαλα. Και όχι απλώς είναι ισόπαλα, αλλά δεν περιλαμβάνουν καν γκολ σε κανονική ροή αγώνα.

Πλέον, είναι το 9ο σερί ματς μεταξύ τους, δίχως γκολ σε κανονική ροή αγώνα, πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών. Διότι έχουμε και γκολ στις καθυστερήσεις από Ζιρού και Μαρσιάλ, αλλά και πέναλτι του Μάρκους Ράσφορντ, τα οποία σαφώς και δεν συμπεριλαμβάνονται στην συζήτηση.

Ωστόσο, ποιος είναι ο τελευταίος που «έσπασε» την παράδοση; Ο Χουάν Μάτα, το 2019, απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 11ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Λουκ Σο.


Συνεπώς, και πάλι «λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο, και πάλι χωρίς γκολ σε κανονική ροή αγώνα, δίχως τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ή απλά, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… 0-0!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0