Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το δίδυμο Μαρτίνες-Βαράν έφερε…ασφάλεια στα μετόπισθεν και απομάκρυνε την αμφισβήτηση! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το δίδυμο Μαρτίνες-Βαράν έφερε…ασφάλεια στα μετόπισθεν και απομάκρυνε την αμφισβήτηση! (video)

Η συνύπαρξη των Λισάντρο Μαρτίνες και Ραφαέλ Βαράν στο κέντρο της άμυνας το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει ικανοποίηση στον Έρικ Τεν Χάαγκ, μετά την τραγική κατάσταση που συνάντησε όταν πρωτοήρθε στον αγγλικό σύλλογο.

Βασική αιτία της περσινής καταστροφικής σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως επίσης και των πρώτων φετινών αναμετρήσεων ήταν χωρίς αμφιβολία, η ανασταλτική της λειτουργεία. Η ομάδα του Μάντσεστερ…πλήρωνε επί μονίμου βάσεως, ατομικά λάθη που δεν αρμόζουν στο επίπεδο της Premier League, ασυνεννοησίες χωρίς πίεση και πολλές άλλες αμυντικές παθογένειες που στερούσαν βαθμούς και την άφηναν πίσω στους στόχους που είχε οριοθετήσει.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έρικ Τεν Χάαγκ αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πρόβλημα, προσπάθησε να «πειραματιστεί» δοκιμάζοντας αρκετά δίδυμα στο κέντρο της άμυνας, με την αρχή όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή να είναι δύσκολη. Στα πρώτα δύο φετινά παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος με τους Λισάντρο Μαρτίνες και Χάρι Μαγκουάιρ ως κεντρικούς αμυντικούς, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από τις Μπράιτον και Μπρέντφορντ με έξι γκολ παθητικό (2-1, 4-0). Έκτοτε, οι δύο τους δεν αγωνίστηκαν ξανά μαζί, με τον Άγγλο στόπερ να παραγκωνίζεται στον πάγκο, πληρώνοντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που είχε ξεκινήσει από την περσινή σεζόν.

Έτσι, την θέση του Μαγκουάιρ πήρε ο Ραφαέλ Βαράν δένοντας με τον Μαρτίνες πολύ γρήγορα, κάτι που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο με τις συνεχόμενες νίκες που ανέβασαν βαθμολογικά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αρχή έγινε στο νικηφόρο ντέρμπι με την Λίβερπουλ και στη συνέχεια με Σαουθάμπτον, Λέστερ και Άρσεναλ.

Ωστόσο, κορυφαία εμφάνιση του Γάλλου και του Αργεντινού στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ ήταν στη νίκη με 2-0 επί της Τότεναμ για την 12η αγωνιστική της Premier League (19/10). Οι αμυντικοί της ομάδας του Έρικ Τεν Χάαγκ ήταν συγκλονιστικοί, βγάζοντας από τα πρώτα λεπτά τους Κέιν και Σον εκτός παιχνιδιού, δύο παίκτες με μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι της Τότεναμ. Ο Λισάντρο Μαρτίνες μέτρησε 5/7 κερδισμένες μονομαχίες, τέσσερις επεμβάσεις, ισάριθμα τάκλιν και 89,8% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ενώ ο Ραφαέλ Βαράν 2/2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, πέντε επεμβάσεις, 5/5 ποσοστό ευστοχίες στις μακρινές μπαλιές και το εντυπωσιακό 91,5% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις.

Συνολικά, οι δυο τους έχουν αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια με απολογισμό έξι νίκες, εκ των οποίων οι πέντε χωρίς να δεχτούν γκολ και μια ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βαράν να αποχωρεί από το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με αναγκαστική αλλαγή. Γενικότερα, η επιτυχής συνύπαρξη των Βαράν και Μαρτίνες έχει βοηθήσει και άλλους ποδοσφαιριστές να βελτιώσουν την απόδοση τους με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Κασεμίρο και Ντε Χεά που έμοιαζαν ασταθείς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Δεδομένα, ο Έρικ Τεν Χάαγκ θα θέλει να δει στην σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσέλσι (22/10, 19.30) αντίστοιχη εικόνα με την Τότεναμ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, αφού το παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για τις θέσεις της τετράδας που οδηγούν στο Champions League. Διοργάνωση που δεν αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την φετινή σεζόν…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0