Football Talk

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Με «σπασμένα φρένα» στη Μπαρτσελόνα φτάνει σε σπουδαίο ορόσημο! (video)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Με «σπασμένα φρένα» στη Μπαρτσελόνα φτάνει σε σπουδαίο ορόσημο! (video)

Σκόραρε και απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Έφτασε τα 11 γκολ σε 10 συμμετοχές στη La Liga. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, κατάφερε, με τα δύο τέρματα που πέτυχε στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0 (20/10), να φτάσει και τα 601 γκολ συνολικά σε ολόκληρη την καριέρα του!

Η δεινότητα του Πολωνού στο σκοράρισμα είναι γνωστή. Οι αριθμοί του κάθε χρόνο «ζαλίζουν», ανεξάρτητα από τη φανέλα με την οποία αγωνίζεται. Αυτό επαληθεύτηκε και στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βιγιαρεάλ με 3-0 (20/10). Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του και έφτασε ένα σπουδαίο προσωπικό ορόσημο, καθώς αυτά ήταν το 600ο και 601ο γκολ στην καριέρα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο!

Η καριέρα του ξεκίνησε στην πατρίδα του, στην Πολωνία, όπου αγωνίστηκε για τις Ζνιτς Προύσκουφ και Λεχ Πόζναν. Συνολικά και με τις δύο ομάδες αγωνίστηκε σε 114 παιχνίδια, πετυχαίνοντας συνολικά 62 γκολ, ενώ κατέκτησε και το νταμπλ με τη Λεχ Πόζναν το 2010.

Έπειτα ήρθε η ώρα της «μετακόμισης» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στους Βεστφαλούς παρέμεινε για τέσσερις σεζόν και σημείωσε 103 τέρματα σε 187 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και ένα γερμανικό Σούπερ Καπ.

Από εκεί πήρε τη μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία μεγαλούργησε. Έμεινε στη βαυαρική ομάδα από το 2014 έως το καλοκαίρι του 2022 και κατέκτησε τα πάντα. Στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε άλλα οκτώ πρωταθλήματα Γερμανίας, 3 κύπελλα, 5 σούπερ καπ, αλλά και ένα Champions League, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Συνολικά, σε 375 παιχνίδια βρήκε δίχτυα 344 φορές!

Πλέον, αγωνίζεται για τους «μπλαουγκράνα» με το ξεκίνημά του να είναι «εκρηκτικό». Έχοντας παίξει σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει ήδη 16 γκολ και έτσι ο 34χρονος Πολωνός επιθετικός δείχνει ότι τα καλύτερα έρχονται!

Με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας μπορεί να μην έχει καταφέρει να φτάσει σε κάποια σπουδαία διάκριση, ωστόσο έχει χριστεί σκόρερ σε 76 περιπτώσεις, αγωνιζόμενος σε 134 ματς.


Τάσος
Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0