Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πρόκριση με σούπερ Σιντιμπέ και «κέρδος» τον Κοσίδη! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πρόκριση με σούπερ Σιντιμπέ και «κέρδος» τον Κοσίδη! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2-0 (20/10) του ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε το εισιτήριό της για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας! Πολύ καλό ντεμπούτο για τον Σιντιμπέ στα «κιτρινόμαυρα», γκολ ο Μιχάλης Κοσίδης στην πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα της «Ένωσης»!

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της έδωσε η ΑΕΚ, παρά τις πολλές αλλαγές προσώπων, στις οποίες προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (20/10), στο πλαίσιο του 5ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση» επικράτησε με σκορ 2-0 των Ηπειρωτών, με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, ως βασικός μάλιστα, την ώρα που ο Μιχάλης Κοσίδης ξεκίνησε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ και βρήκε δίχτυα.

Εξαιρετικός και ο Νίκλας Ελίασον, που κέρδισε το πέναλτι στο 66ο λεπτό, για να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης ο Πέτρος Μάνταλος, με εύστοχη εκτέλεση από τα «έντεκα βήματα» στο 68'!

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και παρά το λάθος του Στάνκοβιτς στο 2ο λεπτό, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Παμλίδης, βρήκε γκολ με το... καλημέρα!

Μόλις στο 6', οι παίκτες της «Ένωσης» γύρισαν την μπάλα με υπομονή, ο Αραούχο βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής, σούταρε, ο Πριόρ απέκρουσε ασταθώς και ο Μιχάλης Κοσίδης πήρε το... ριμπάουντ και σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στα «κιτρινόμαυρα»!

 

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα και λίγο έλειψε να το διπλασιάσει στο 32'.

Μάνταλος και Κοσίδης έπαιξαν το ένα-δύο, με τον πρώτο να προωθεί την μπάλα στον Αραούχο. Το σουτ του Αργεντίνου επιθετικού, όμως, από αρκετά πλάγια θέση, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου, που αντικατέστησε τον τραυματία Πριόρ, στο 19ο λεπτό.

Η πρώτη ευκαιρία του 2ου μέρους άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον νεοεισελθέντα, Ροσέρο, να σουτάρει στο 65' από πλάγια θέση, αλλά τον Στάνκοβιτς να αποκρούει στην αριστερή κλειστή του γωνία. Εν τέλει, αντί να ισοφαρίσουν οι Ηπειρώτες, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Ο Ελίασον «πάτησε» περιοχή, ο Καραχάλιος τον ανέτρεψε και ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 68' δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-0 για την ΑΕΚ!

 

Στο 79ο λεπτό, η «Ένωση» έφτασε μία... ανάσα και από τρίτο γκολ, αλλά ο Αθανασίου απομάκρυνε σε κόρνερ, το εξαιρετικό σουτ του Σέρχιο Αραούχο με το αριστερό πόδι, εκτός περιοχής. Στα δίχτυα δεν κατέληξαν ούτε οι προσπάθειες των Γκατσίνοβιτς και Μάνταλου στις καθυστερήσεις και  κάπως έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, «σφραγίζοντας» την πρόκριση της ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, για τη σεζόν 2022/23.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80' Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (76' Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72' Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριορ (19' Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Λιάσος, Καραχάλιος, Φοφανά (75' Μπαλάν), Ριένστρα (75' Κιάκος), Μορέιρα (56' Ροσέρο), Παμλίδης (56' Λώλης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0