Football Talk

Κηφισιά - ΟΦΗ 1-0: Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με... οδηγό Κουιρουκίδη! (video)

Κηφισιά - ΟΦΗ 1-0: Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με... οδηγό Κουιρουκίδη! (video)

Η Κηφισία πήρε την πρόκριση στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 1-0 του προβληματικού ΟΦΗ, χάρη σε γκολ του Κουιρουκίδη.

Ακόμα μια ομάδα της Super League εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ελλάδας από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Μετά τον Παναιτωλικό και ο ΟΦΗ αποκλείστηκε στην 5η φάση της διοργάνωσης, με την Κηφισιά να επικρατεί 1-0 των Κρητικών στο Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν απογοητευτικοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, με την ομάδα του Πετράκη να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων της και να φτάνει στη νίκη-πρόκριση με γκολ του Κουιρουκίδη, υπό το βλέμμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο.

5709297.jpg

Μπορεί ο ΟΦΗ να είχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους την μπάλα στην κατοχή του, όμως ήταν προβληματικός στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στην Κηφισιά να φτάσει κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Πρίτσα.

Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων, δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα της αναμέτρησης, βρήκε κενό χώρο, έτρεξε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» στον Τετεϊ αλλά εκείνος αστόχησε από θέση βολής. Αντίστοιχη ήταν και η ευκαιρία του 20ου λεπτού, με τον Πρίτσα ανενόχλητο να διασχίζει το μισό γήπεδο, αλλά το σούτ που επιχείρησε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 30’ η Κηφισία και πάλι μέσω αντεπίθεσης έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Τετέι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με διαγώνιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στίβενς.

Στην καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, Ντιουσέ, Γκερέρο και Τοράρινσον άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Ισλανδό να κάνει μια συρτή σέντρα-σουτ, η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία του Αναγνωστόπουλου στο 44’.

Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Ο ΟΦΗ είχε μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, με αποτέλεσμα κάθε αντεπίθεση της Κηφισιάς να «μυρίζει» γκολ.

Από μια τέτοια προήλθε και το πρώτο γκολ του αγώνα στο 64’. Ο Τοράρινσον έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, με τον Τετέι να κλέβει και να τροφοδοτεί τον Νοικοκυράκη στο πλάι της περιοχής. Ο μέσος της Κηφισιάς σέντραρε με τον Κουιρουκίδη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα του Στίβενς.


Στο 67’ ο Γκερέρο εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» στο δεύτερο μέρος. Ο Καλλέργης στο 75’ σέντραρε μέσα από την περιοχή, ο Στέφενς δεν κατάφερε να διώξει, αλλά ο Τοράλ σωτήρια απομάκρυνε λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Τετέι στο δεύτερο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά και παρά τη θέληση των Κρητικών για ισοφάριση, η αμυντική λειτουργία της Κηφισιάς ήταν αρκετά σταθερή αμυντικά και περιόρισε τις προσπάθειες των παικτών του Νιόπλια, ο οποίος είδε τον Ντιουσέ στο 80' να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού και χωρίς να έχει άλλη αλλαγή διαθέσιμη, ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το ματς με 10 παίκτες. Στο 85’ μάλιστα, ο Καλλέργης είχε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, αλλά το σουτ του μέσα από τη μικρή περιοχή εξουδετέρωσε ενστικτωδώς ο Στίβενς.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύργιγμα και έτσι η Κηφισιά πανηγύρισε μια δίκαιη πρόκριση με βάση την εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Παπασάββας, Πέιος, Νοικοκυράκης, Νάα, Πρίτσας (78’ Γκίνι), Κουιρουκίδης (75’ Καλλέργης), Τετέι

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Πασαλίδης (65’ Τζου), Βούρος, Γιαννούλης (36’ Διαμαντής), Λάρσον, Τοράρινσον (65’ Μπαλογιάννης), Τοράλ, Μεγιάδο (58’ Περέα), Ντιουσέ, Γκερέρο, Ντουρμισάι

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0