Football Talk

Καλαμάτα – Παναιτωλικός 2-2 (4-3 πεν.): Τον… έπνιξε η «μαύρη θύελλα» του Ταΐρη! (video)

Καλαμάτα – Παναιτωλικός 2-2 (4-3 πεν.): Τον… έπνιξε η «μαύρη θύελλα» του Ταΐρη! (video)

Το πρώτο μπαμ του Κυπέλλου Ελλάδος είναι γεγονός. Με ήρωα τον Δημήτρη Ταϊρη, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», η Καλαμάτα έκαμψε την αντίσταση του Παναιτωλικού που είχε τους Κολοβό και Μόρσεϊ για μοιραίους. Με 2-2 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια και η παράταση. Από δύο τέρματα οι Ρόβας και Φλόρες.

Δικαίως ονομάζεται ο θεσμός των εκπλήξεων και το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά. Ο Παναιτωλικός, ο οποίος φλέρταρε πέρυσι με τα ημιτελικά, είναι η πρώτη ομάδα της Super League που αποκλείεται από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, αφού βρήκε… μπλόκο στην Καλαμάτα.

Ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ έως τώρα και τελικά του κόστισε. Ο Παναιτωλικός, ήταν αυτός που άνοιξε πρώτος το σκορ με τον Φλόρες στο 29'. Ο μέσος από την Ονδούρα έπιασε μία «βολίδα» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταϊρη. Παρά ταύτα η συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα, ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους.

Η Καλαμάτα ισοφάρισε στο 34' με την κεφαλιά του Ρόβα από στατική φάση και λίγα λεπτά αργότερα (38'), ο 28χρονος επιθετικός διπλασίασε τα τέρματά του, εκμεταλλευόμενος το  λάθος του Στεργιάκη για να κάνει εξ' επαφής για το 2-1.

Το δεύτερο μισό ανήκε στους Αγρινιώτες, οι οποίοι με τη βοήθεια των αλλαγών από των πάγκο, κέρδιζαν σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Και η πίεση απέδωσε «καρπούς», με νέα γκολάρα του Φλόρες στο 78'.

Στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας και του έξτρα χρόνου δεν άλλαξε κάτι, αν και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν… τούμπα το ματς στο 107' αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ είπε «όχι» στον Μόρσεϊ. Έτσι, και με τις δύο ομάδες να ξεμένουν σταδιακά από δυνάμεις και κυρίως οι γηπεδούχοι που δεν είχαν άλλο επίσημο ματς στα πόδια τους, η πρόκριση κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα»

Εκεί ο εκπληκτικός πορτιέρο της «Μαύρης Θύελλας» απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μόρσεϊ και Κολοβού, «σβήνοντας» ουσιαστικά το χαμένο του Ρόβα και με την τελευταία εύστοχη εκτέλεση του πολύ καλού σήμερα Μπακαγιόκο, η Καλαμάτα πήρε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0