Football Talk

La Liga: «Τιμώρησε» την Ατλέτικο στις καθυστερήσεις ο Φαλκάο - Εντυπωσιακό ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με…ήρωα τον Μπόνο (video)

La Liga: «Τιμώρησε» την Ατλέτικο στις καθυστερήσεις ο Φαλκάο - Εντυπωσιακό ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με…ήρωα τον Μπόνο (video)

Οι πρώτες αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής της La Liga  εμπεριείχαν την ισοπαλία της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ράγιο Βαγιεκάνο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, την μοιρασιά στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βαλένθια και την ισοπαλία με 2-2 της Χετάφε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με σκόρερ τον  Ρανταμέλ Φαλκάο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με την Ράγιο Βαγιεκάνο για την 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πήρε προβάδισμα στο 20’ με τον Αλβάρο Μοράτα με το πρώτο μέρος να περνάει χωρίς ιδιαίτερες «συγκινήσεις». Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 68’ το σουτ του Κάμελ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 80’ ο Αντουάν Γκριεζμάν σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με την Ράγιο να παίζει το τελευταίο της…χαρτί και εν τέλει να ανταμείβεται. Στο 89’ και σε ένα ανεβασμα των φιλοξενούμενων ο αμυντικός των «Ροχιμπλάνκος», Χιμένεθ έκανε χέρι και μετά από υπόδειξη του VAR η Ράγιο Βαγιεκάνο ισοφάρισε για το τελικό 1-1 με σκόρερ των πρώην θρύλο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο που δεν πανηγύρισε το σημαντικό αυτό γκολ ως ένδειξη σεβασμού για όσα πρόσφερε στην ομάδα της Μαδρίτης.

Σεβίλλη – Βαλένθια 1-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόνο όπου απέκρουσε το πέναλτι του Γκαγιά στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σεβίλλη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βαλένθια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», σε μια αναμέτρηση που τα είχε…όλα. Πέναλτι, ωραία γκολ, κόκκινη κάρτα και αρκετή ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Βαλένθια να «ανοίγει» το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά του Έντισον Καβάνι στο 6’ και την συνέχεια του ημιχρόνου να είναι ισορροπημένη αφού οι δύο ομάδες ήταν προσηλωμένες στην τακτική των Σαμπαόλι και Γκατούζο αντίστοιχα.

Στο δεύτερο μέρος, η Σεβίλλη ανέβασε την απόδοση της και πίεσε την Βαλένθια, με τον Μαμαρντασβίλι να κρατάει με «νύχια και με δόντια» ανέπαφη την εστία των «νυχτερίδων». Ωστόσο, στο 86’ ο Λαμέλα έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία μετά από κεφαλιά πάσα του Σάλας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει, ο ρέφερι της αναμέτρησης Γκράδο υπέδειξε πέναλτι για την Βαλένθια στο 90+11’ ενώ απέβαλε τον Πάπου Γκόμες. Μετά από εξέταση του VAR ο Ισπανός διαιτητής ανακάλεσε την απόφαση του να αποβάλει τον Αργεντινό, αλλά δεν πήρε πίσω την υπόδειξη του πέναλτι αφού υπήρξε παράβαση από τον Κίκε Σάλας. Εν τέλει, ο Γκαγιά εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Μπόνο με μια εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του απέτρεψε την ήττα της Σεβίλλης, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας.

Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2

Χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Χετάφε. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν δύο φορές στην αναμέτρηση αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, παρουσιάζοντας προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το προβάδισμα νωρίς και συγκεκριμένα στο 2’ με τον Ινάκι Γουίλιαμς, με την Χετάφε να μειώνει άμεσα με τον πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Αλένια στο 27'.

Στο δεύτερο μέρος ο Ραούλ Γκαρσία «διπλασίασε» τα τέρματα των Βάσκων έπειτα από ασίστ του Ινάκι Γουίλιαμς, ωστόσο στο 76’ ο Μουνίρ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0