Football Talk

Κύπελλο Γερμανίας: «Σόκαρε» την Γκλάντμπαχ η Ντάρμσταντ - Θριάμβοι για Λειψία, Χόφενχαϊμ

Κύπελλο Γερμανίας: «Σόκαρε» την Γκλάντμπαχ η Ντάρμσταντ - Θριάμβοι για Λειψία, Χόφενχαϊμ
Πρόωρος αποκλεισμός για την Γκλάντμπαχ από το Κύπελλο Γερμανίας, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντάρμσταντ. Νίκες με εμφατικό τρόπο πέτυχαν Λειψία και Χόφενχαϊμ, προκρίθηκαν χωρίς να... ιδρώσουν Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μάιντς.

Οκτώ αναμετρήσεις για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Γερμανίας διεξήχθησαν την Τρίτη (18/10) με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν τον τίτλο τους, με μοναδική εξαίρεση την Γκλάντμπαχ.

Η Λειψία φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ το Αμβούργο περνώντας άνετα στην επόμενη φάση. Το σκορ άνοιξε στο 33ο λεπτό έπειτα από μια υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Γιουσούφ Πόουλσεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα σημείωσε το δεύτερο του γκολ σε μία φάση «καρμπόν», ισχυροποιώντας το προβάδισμα των «ταύρων». Με κεφαλιά του Σιμακάν στο 69’ και σουτ του Χένρικς στο 81’ διαμορφώθηκε το τελικό 4-0.

Στο μοναδικό ματς της βραδιάς ανάμεσα σε δύο ομάδες της Bundesliga, η Χοφενχάιμ αντιμετώπισε για δεύτερη φορά σε τέσσερεις ημέρες την Σάλκε συντρίβοντας την ξανά αυτή τη φορά με 5-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς σκοράροντας στο 6ο λεπτό με τον Νταμπουρ και στο 16ο με τον Ανχελίνο. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Χοφενχάιμ απέβαλλε οριστικά το άγχος της πρόκρισης χάρις στο δεύτερο γκολ του Νταμπούρ στη βραδιά. Στο 51’ ο Καμπάκ σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά στη μικρή περιοχή μετά από πλάγια εκτέλεση φάουλ του Ανχελίνο, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο Καντεράμπεκ «έγραψε» το 5-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφεραν οι απογοητευτικοί «βασιλικοί μπλε» ήταν να μειώσουν σε 5-1 με τον Ντρέξλερ στο 69’.

Στο Ντάρμσταντ, η τοπική ομάδα και πρωτοπόρος της Bundesliga 2, πέταξε εκτός Κυπέλλου την Γκλάντμπαχ νικώντας με 2-1 στην έκπληξη της βραδιάς. Στο 79ο λεπτό ο Σέιντελ έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «πουλαριών» πετυχαίνοντας το γκολ- πρόκρισης για τη Ντάρμσταντ.

Η Βόλφσπουργκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπράουνσβαϊγκ επικρατώντας με 2-1, ομάδα με την οποία οι «λύκοι» είχαν παίξει μπαράζ παραμονής/ανόδου τον Μάιο του 2017.

Τέλος, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μάιντζ πέρασαν εύκολα από τις έδρες των αδύναμων Κίκερς (0-2) και Λούμπεκ (0-3) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του Β’ Γύρου του Κυπέλλου Γερμανίας (18/10):

Κίκερς Στουτγκάρδης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης   0-2

Λειψία – Αμβούργο  4-0

Λούμπεκ – Μάιντζ   0-3

Μανχάιμ – Νυρεμβέργη  0-1

Έλβεσμπεργκ – Μπόχουμ  0-1

Μπράουνσβαϊγκ – Βόλφσμπουργκ  1-2  

Ντάρμσταντ – Γκλάντμπαχ  2-1

Χοφενχάιμ – Σάλκε  5-1


Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0