Football Talk

Χρυσή Μπάλα: Ιστορικές βραβεύσεις και θρυλικές προσωπικότητες

Χρυσή Μπάλα: Ιστορικές βραβεύσεις και θρυλικές προσωπικότητες
Δείτε τα highlights της βράβευσης των κορυφαίων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων.
Στο ήδη γοητευτικό Παρίσι προστέθηκε λάμψη από τους καλεσμένους του «France Football», με το «μερένχες» παρεάκι Ζιντάν, Ρονάλντο Ναζάριο και Φίγκο να έχει την τιμητική του.

Η αρχή έγινε με την βράβευση του κορυφαίου νέου ποδοσφαιριστή και το «Coppa Award», το οποίο κατέληξε από τον έναν παίκτη των Καταλανών, στον άλλον. Ο λόγος για τους Πέδρι και Γκάβι, με τον πρώτο να δίνει το βραβείου στον φίλο και συμπαίκτη του σε Ισπανία και Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε το καινούριο «Socrates Award», το οποίο απονέμεται στον αθλητή με το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο, κατηγορία στην οποία έλαμψε ο Σαντιό Μανέ ως ο πρώτος βραβευμένος όλων των εποχών.

Μετέπειτα ήρθε η ώρα της Αλεξία Πουτέγιας, η οποία έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, κατακτώντας back to back την Χρυή Μπάλα.

Ο «φύλακας άγγελος» της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά έκλεψε την παράσταση, επιστεγάζοντας την ονειρική περασμένη σεζόν του, με τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα του πλανήτη.

Μπορεί το πολύτιμο ατομικό τρόπαιο να κατέληξε σε... άλλα χέρια, ωστόσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παρέμεινε το Νο1 «κανόνι» του πλανήτη.

Χαμόγελα και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είδε την δουλειά του να ανταμοίβεται, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ανακηρύχθηκε καλύτερη ομάδα της οικουμένης.

Τέλος έφτασε η ώρα που άπαντες περιμέναν. Ο Καρίμ Μπενζεμά έγραψε ιστορία και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, κατακτώντας για πρώτη φορά την Χρυσή Μπάλα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0