Football Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Σωκράτης που θύμισε… Βούκοβιτς και το πρώτο εν Ελλάδι αυτογκόλ του! (video)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Σωκράτης που θύμισε… Βούκοβιτς και το πρώτο εν Ελλάδι αυτογκόλ του! (video)

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο «διπλό» στον Πειραιά (2-1) και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η «στραβοβελονιά» του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο Έλληνας αμυντικός είχε την πρώτη άτυχη στιγμή του (αυτογκόλ) στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξυπνώντας μνήμες… Βούκοβιτς του 2018 στους Πειραιώτες, όταν και πάλι μία τέτοια ενέργεια καθόρισε ένα ντέρμπι (1-0), με τον ίδιο θριαμβευτή, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το Γεώργιος Καραϊσκάκης για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία και σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε το γκολ από τα… αποδυτήρια που πέτυχε. Σε μία ανύποπτη στιγμή (8’) και χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν βρει ρυθμό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας από το κόρνερ του Τσαούση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο έμπειρος σέντερ μπακ πετυχαίνει αυτογκόλ στις 85 παρουσίες του στο ελληνικό πρωτάθλημα και μια στιγμή που ο «δικέφαλος» έβαλε τις βάσεις για να φύγει αλώβητος από τον Πειραιά.

Την τύχη με το μέρος τους είχαν οι «ασπρόμαυροι» και μια πενταετία πίσω, στο ίδιο γήπεδο, αλλά στο απέναντι τέρμα. «Θύμα» τότε ήταν ένας άλλος ερυθρόλευκος κεντρικός αμυντικός. Τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη του 2018, τη σεζόν που οι Θεσσαλονικείς στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος, ο Γιάγκος Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, η οποία κατευθυνόταν αργά αργά προς το τέρμα, δεν την βρήκε όπως θα ήθελε. Η φάση εκείνη του 49’, είχε καθορίσει άλλο ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, από έναν αθλητή που μάλλον χρειαζόταν… τρισάγιο εκείνη τη σεζόν, αφού «ανάγκασε» τρεις φορές τους «ερυθρόλευκους» γκολκίπερ να μαζέψουν τη μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας τους, την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Οιωνός ανάλογης εξέλιξης για τον Σωκράτη ή όχι; Αυτό θα φανεί στη συνέχεια και σίγουρα στο Λιμάνι το απεύχονται. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μια άτυχη ή αντίστοιχα τυχερή στιγμή, έπαιξε σημαντικό ρόλο για το ίδιο ζευγάρι στο τελικό αποτέλεσμα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0