Football Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Νάρεϊ... τιμωρός, απέδειξε πως ένας Χάμες δεν φέρνει την «άνοιξη»!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Νάρεϊ... τιμωρός, απέδειξε πως ένας Χάμες δεν φέρνει την «άνοιξη»!
Ο ΠΑΟΚ «τιμώρησε» κάθε λάθος του Ολυμπιακού κι έφυγε με ένα σπουδαίο, βαθμολογικά και ψυχολικά, «διπλό» (17/10, 2-1) από το Γεώργιος Καραϊσκάκης! Σπουδαίο ματς από τον Νάρεϊ, που έκρινε το ματς. Παρθενικό γκολ για τον Χάμες Ροντρίγκες στα «ερυθρόλευκα»!
Ο ΠΑΟΚ έβαψε... ασπρόμαυρο το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, επικρατώντας με σκορ 2-1 (17/10) του Ολυμπιακού, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Κάλεντ Νάρεϊ, που είχε γενικότερα εξαιρετική παρουσία, σημείωσε το νικητήριο γκολ και ουσιαστικά, δεν επέτρεψε στον Χάμες Ροντρίγκες να συνδυάσει το παρθενικό του γκολ στην Ελλάδα, με ένα θετικό αποτέλεσμα!

Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, στο +1 από τους πέμπτους, πλέον, Πειραιώτες, που βρίσκονται στο -10 από την κορυφή.


1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει τα «ηνία» της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά. Κυκλοφορούσε την μπάλα με σιγουριά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το σκορ.

Στο 8ο λεπτό, ο Τσαούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας, ήρθε σε επαφή μαζί της και την έστειλε στα δίχτυα του Κώστα Τζολάκη, για να γίνει το 1-0!

Παρά το εις βάρος του σκορ, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να ορίζουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η μεγάλη ευκαιρία έλειπε μεν, αλλά ήταν φανερό, πως δεν θα αργήσει να έρθει. Κι όταν ήρθε, μετουσιώθηκε σε γκολ!

Ο Εμβιλά προώθησε την μπάλα στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός έκανε μία «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά και ο Χάμες Ροντρίγκες, με κίνηση σέντερ φορ και «καρφωτή» κεφαλιά, ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους»!

Μάλιστα, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (42'), οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, ο Κοτάρσκι σταμάτησε το σουτ του Χάμες Ροντρίγκες, ενώ ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ το... ριμπάουντ, που βρέθηκε μπροστά του, με το 1-1, να παραμένει ως σκορ του πρώτου 45λεπτου.

2ο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στα αποδυτήρια, κι εν τέλει, βγαίνοντας από αυτά, το έπραξε ο ΠΑΟΚ!

Στο 56ο λεπτό, ο Λύρατζης έκανε το ανέβασμα από τα δεξιά, «έσπασε» την μπάλα στον Νάρεϊ, που με δυνατό σουτ εντός περιοχής, έκανε το 2-1 για τον «Δικέφαλο του Βορρά»!

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να είναι άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα, στο 58ο λεπτό, ο Χάμες έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γκάρι Ροντρίγκες. Αυτός πέρασε τον Κοτάρσκι, αλλά βρέθηκε σε πολύ πλάγια θέση και το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στο εξωτερικό πλαϊνό δίχτυ της εστίας των Πειραιωτών.

Στο 61ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Άντρις Τρεϊμάνις, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, για σπρώξιμο του Μπα πάνω τον Ολιβέιρα. Ωστόσο, μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, πήρε πίσω το πέναλτι και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάτι που έφερε την άμεση αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στα social media.

Η πίεση του Ολυμπιακού εντάθηκε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 78ο λεπτό. Ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι», δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία να πάρουν έστω τον βαθμό, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας, ουσιαστικά. Έως το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή το σκορ δεν άλλαξε και κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, με βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, οφέλη!

Ο MVP

Ο Κάλεντ Νάρεϊ, που εκτός από το γκολ που κρίνει την αναμέτρηση, είχε γενικότερα εξαιρετική παρουσία.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 88ο λεπτό. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε την ευκαιρία να χαρίσει έστω τον βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Μπα (84' Ουί-Τζο), Σωκράτης, Βρουσάι, Ρέαμπτσιου, Αγκ. Καμαρά (65' Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Γκ. Ροντρίγκες (71' Ελ Αραμπί), Χ. Ροντρίγκες (71' Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70' Σάστρε), Κούρτιτς, Ντάντας (90' Σβαμπ), Ντάγκλας Αουγκούστο (85' Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0