Football Talk

Λάρισα: Μία πόλη, τρεις ομάδες και ένα... γηπεδικό μπέρδεμα

Λάρισα: Μία πόλη, τρεις ομάδες και ένα... γηπεδικό μπέρδεμα
Με την είσοδο του Ηρακλή Λάρισας στην Super League 2, η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έχει για πρώτη φορά τρεις ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το BN Sports σου παρουσιάζει την ιστορία τριών συλλόγων από τον ίδιο τόπο, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν τοπικιστική κόντρα, αλλά τους δένουνε ιστορικοί δεσμοί.

Το Λαρισινό ποδόσφαιρο ανθίζει και δείχνει πως οδεύει στα σωστά βήματα για να ριζώσει ξανά στο ελληνικό στερέωμα. Δεν είναι μόνο η αλλαγή σελίδας στην ιστορική ΑΕΛ, που την φέρνει ξανά στο προσκήνιο, αλλά και η παρουσία του Απόλλωνα και του Ηρακλή. Για όσους δεν γνωρίζουν το υπόβαθρο της υπόθεσης, ο τελευταίος εξασφάλισε την συμμετοχή του στην δεύτερη της τάξεως επαγγελματική κατηγορία, αντικαθιστώντας τον Αγροτικό Αστέρα. Έτσι, τρεις διαφορετικοί σύλλογοι, με ισάριθμες έδρες, κάνουν την εμφάνιση τους και... φέρνουν ξανά τον θεσσαλικό κάμπο στην επιφάνεια.

Για την παραδοσιακή δύναμη, την κατά κόσμο Λάρισα, το BN Sports ασχολήθηκε πρόσφατα, με ένα πλήρες αφιέρωμα που περιέχει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν. Η ιστορία της άλλωστε, είναι λίγο πολύ γνωστή, ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, σπουδαίες προσωπικότητες και το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ, το οποίο φιλοξενεί τους φημισμένους βυσσινί φιλάθλους. Τι γίνεται όμως με τους άλλους δύο συμπολίτες; 
ΑΛΚΑΖΑΡ.jpg

Ο Απόλλων Λάρισας εμφανίστηκε στην Super League 2 την σεζόν 2019/2020. Πρόκειται για ένα εκ των παραδοσιακότερων σωματείων της πόλης με ιστορία 92 ετών και έδρα το δημοτικό γήπεδο Φιλιππούπολης. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην παρθενική του χρονιά στην δεύτερη κατηγορία κατέκτησε την τρίτη θέση, η οποία του έδινε το δικαίωμα για συμμετοχή στα μπαράζ προβιβασμού. Παρ' όλα αυτά οι οικονομικές αντιξοότητες, οδήγησαν σε αφαίρεση βαθμών με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να τον αντικαταστήσει. 
ΛΡς_1.jpg

Σειρά παίρνει ο νεοφώτιστος Ηρακλής. Παραδοσιακό του σπίτι το δημοτικό γήπεδο Νεάπολης, ωστόσο την τελευταία διετία αγωνίζεται στο AEL FC Arena. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον τοπικό Τοξότη, τον Άρη και τον Λαρισαϊκό, αποτέλεσε έναν εκ των τριών συλλόγων που συναποφάσισαν την ίδρυση της ΑΕΛ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στην Γ' Εθνική, όπου κατέκτησε την κορυφή του 3ου Ομίλου, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου με την Προοδευτική. Η ομάδα του Κορυδαλλού υπερίσχυσε σε διπλούς αγώνες, αλλά οι Θεσσαλοί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους λαμβάνοντας την θέση του Αγροτικού Αστέρα.
E_6.jpg

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι το φαινόμενο που ζουν οι ποδοσφαιρόφιλοι της Λάρισας, δεν είναι και το πιο σύνηθες. Ακόμη πιο σπάνιο είναι αυτό που συμβαίνει με τα γήπεδα των τριών συμπολιτών. Η ΑΕΛ αγωνίζεται στο παλιό Στάδιο Αλκαζάρ και ο Ηρακλής στο γήπεδο που είχε χτίσει ο Κωστής Πηλαδάκης, ώστε να στεγάζεται η πρώτη... Το μόνο σίγουρο είναι ότι αμφότεροι οι σύλλογοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και σε πολλές εκ των περιπτώσεων συνεργάζονται, με γνώμονα το γενικό καλό του τόπου.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0