Football Talk

Κάλεντ Νάρεϊ: Σημείο αναφοράς στην νεανική ομάδα του Λουτσέσκου με…σύμμαχο τους αριθμούς (video)

Κάλεντ Νάρεϊ: Σημείο αναφοράς στην νεανική ομάδα του Λουτσέσκου με…σύμμαχο τους αριθμούς (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League σε ένα κρίσιμο ντέρμπι και για τις δύο ομάδες, με τον Κάλεντ Νάρεϊ να αποτελεί σημείο-κλειδί στα σχέδια του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού έως τώρα ο Γερμανός πρωταγωνιστεί στο προβληματικό ξεκίνημα του Δικέφαλου του Βορρά.

Η μετάβαση του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο αφού το μεγαλύτερο ποσοστό της «χρυσής φουρνιάς» που έφερε τίτλους και διακρίσεις, έδωσε την σκυτάλη σε ένα πρωτόγνωρο project για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελούμενο από παίκτες νεαρής ηλικίας με πολλά περιθώρια εξέλιξης αλλά χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία για τον λεγόμενο «πρωταθλητισμό».

Ωστόσο, για να στηριχθεί αυτό το εγχείρημα επιτυχημένα θα χρειαζόντουσαν παίκτες με παραστάσεις που θα έδινε λύση στα…δύσκολα και η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ ήταν ένας εξ’ αυτών. Ο Κάλεντ Νάρεϊ περί ου ο λόγος, κόστισε στους Θεσσαλονικείς 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να αποκτηθεί από την Φορτούνα Ντίσελντορφ και δεδομένα έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση αυτών των χρημάτων.

Ο Γερμανός προερχόταν από μια εντυπωσιακή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος αφού σε 31 συμμετοχές πέτυχε οχτώ γκολ και αναδείχθηκε κορυφαίος πασέρ της κατηγορίας με 14 ασίστ. Εντυπωσιακός.

Ανάλογη είναι η συνέχεια και την φετινή σεζόν με τα «ασπρόμαυρα». Σε επτά αναμετρήσεις μετράει τρία γκολ και δύο ασίστ κάτι που αντιστοιχεί ότι έχει συμμετοχή στα πέντε από τα επτά συνολικά γκολ του ΠΑΟΚ αποτελώντας το σημείο αναφοράς στον φετινό ΠΑΟΚ που προβληματίζει ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Στην πρεμιέρα, ο Γερμανός έδωσε την ασίστ στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας, ενώ την επόμενη αγωνιστική με τον Ατρόμητο, πέτυχε το γκολ της «λύτρωσης» στο 90+6’ για το τελικό 2-1 με την ομάδα του Περιστερίου που είχε μειώσει λίγο νωρίτερα.

Την 4η αγωνιστική σέρβιρε στον Γιάσμιν Κούρτιτς το γκολ που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία ενώ στην Κρήτη και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ «άνοιξε» το σκορ με ωραίο τελείωμα μόλις στο 8’.

 

Τέλος, την περασμένη αγωνιστική ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα και στην Λιβαδειά απέναντι στην τοπική ομάδα, γκολ που δεν κατάφερε να χαρεί αφού το σύνολο του Λουτσέσκου δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Είναι απολύτως κατανοητό, ότι στην προσπάθεια του Δικεφάλου για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για την συνέχεια, η συνεισφορά και η αγωνιστική απόδοση του Κάλεντ Νάρεϊ θα παίξει τον δικό του, ιδιαίτερο ρόλο.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0