Football Talk

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα, από «όπλο», γίνεται... πληγή! (video)

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα, από «όπλο», γίνεται... πληγή! (video)
Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε στα δύο τελευταία ματς, τα γκολ που δέχθηκε στις πρώτες έντεκα αναμετρήσεις της.
Το πρόσημο που θα μπει μπροστά από κάθε ποδοσφαιρική σεζόν, δεν είναι αποτέλεσμα επενδύσεων μόνο, ούτε ατελείωτης δουλειάς στις προπονήσεις. Ακόμα και ο συνδυασμός τους, δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να εξασφαλιστεί η επιτυχία. Συχνά-πυκνά, οι συγκυρίες κρίνουν το αν θα μπει συν ή πλην, μπροστά από μία αγωνιστική περίοδο. Κι αυτήν τη στιγμή, δεν είναι ευνοϊκές για την Μπαρτσελόνα.

Η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, για χάρη του Nations League, έφερε τους «μπλαουγκράνα» αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα. Ο Αραούχο τέθηκε εκτός και θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Ο Κουντέ τραυματίστηκε, επέστρεψε άρον-άρον, και όπως φάνηκε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Κρίστενσεν τραυματίστηκε στην πορεία, ενώ εκτός δράσης, έχει τεθεί και ο Μπεγερίν. Κάπως έτσι, οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες που απέκτησε το καλοκαίρι του 2022, για να ενισχύσει το κέντρο ή τα άκρα της άμυνάς της, στα μέσα Οκτωβρίου, είναι στα «πιτς»!

Ίσως σε μία άλλη σεζόν, το κακό να ήταν μικρό. Στη φετινή, συμπιεσμένη αγωνιστική περίοδο, όμως, λόγω Μουντιάλ, τέτοια διαστήματα ατυχίας, κοστίζουν δύο φορές! Κάτι που οι «μπλαουγκράνα» το νιώθουν στο «πετσί» τους.

Η συνέχεια στο Champions League βρίσκεται στον «αέρα» και η Ρεάλ Μαδρίτης ξαναπήρε «κεφάλι» στην κούρσα της La Liga. Ο λόγος; Ότι το μεγαλύτερο «όπλο» της Μπαρτσελόνα στην έναρξη της φετινής σεζόν, μέσα σε δύο ματς, έγινε πληγή!

τσάβι.jpg

Από τις 13 Αυγούστου, που έδωσε το πρώτο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έως τις 9 Οκτωβρίου, το σύνολο του Τσάβι είχε μαζέψει πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, σε όλες τις διοργανώσεις. Μία φορά στη La Liga και τέσσερις στο Champions League. Πέντε γκολ, σε 11 ματς.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια της, κόντρα σε Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης, δέχθηκε όχι ένα ή δύο, αλλά έξι γκολ! Με λίγα λόγια, σε δύο παιχνίδια δέχθηκε περισσότερα γκολ, από ό,τι στα προηγούμενα έντεκα!

Το δίδυμο Πικέ-Γκαρσία «φώναξε» στο ματς με την Ίντερ, πως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ειδικά ο πολύπειρος Ισπανός, έχει αφήσει τον καλό του εαυτό πολλά χρόνια πίσω. Ακόμα κι όταν ο Κουντέ προστέθηκε στην «εξίσωση», απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Λίγο οι χαμένες ευκαιρίες, λίγο ο όχι τόσο κυνικός -τουλάχιστον όσο τον έχουμε συνηθίσει- Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, λίγο οι «μερένχες» που ήθελαν χιλιοστά ελεύθερου χώρου και μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, για να βρουν δίχτυα, το πρώτο Clasico της σεζόν «έγειρε» αθόρυβα προς την πλευρά της Μαδρίτης.

Νέο «καμπανάκι» μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Η Μπαρτσελόνα, που έως την 8η αγωνιστική της La Liga, είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ, βλέπει το μεγαλύτερό της «όπλο», να γίνεται... πληγή. Κι αν το -3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ισπανικό πρωτάθλημα, υπάρχει χρόνος για να «καλυφθεί», στο Champions League δεν υπάρχουν περιθώρια.

Ή ξαναβρίσκει το καλό αμυντικό της πρόσωπο, πραγματοποιεί την υπέρβαση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για να ελπίζει σε «στραβοπατήματα» της Ίντερ, ή «βουλιάζει». Ως προς τους στόχους της, αλλά και ως προς τα οικονομικά της.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0