Football Talk

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Σκηνικό... τρόμου, με «ρεσιτάλ» τραυματισμών, επισκίασε το 8/8! (video)

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Σκηνικό... τρόμου, με «ρεσιτάλ» τραυματισμών, επισκίασε το 8/8! (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-0 (16/10) της Λαμίας, έκανε το 8/8 στη φετινή Super League, αλλά είδε πέντε ποδοσφαιριστές του να τραυματίζονται! Ενδεικτικό, πως και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, χωρίς να υπάρχει αποβολή!

Πέρασε από τη Λαμία, αλλά όχι... αλώβητος! Ο Παναθηναϊκός έκανε το 8/8 στη φετινή Super League, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0 (16/10) των Φθιωτών στο Αθανάσιος Διάκος, αλλά είδε από την άλλη, πέντε (!) παίκτες του, να τραυματίζονται!

Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδης, Τρουιγέ και Σάντσες αντιμετώπισαν προβλήματα, με τους τρεις από τους πέντε να γίνονται αναγκαστική αλλαγή και τους δύο από αυτούς, να μεταφέρονται στο νοκοσομείο! Μάλιστα, και οι δύο ομάδες, ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μετά τον τραυματισμό και του Σλίβκα, από την πλευρά της Λαμίας!

Το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, προφανώς, αλλά ο Παλάσιος ήταν αυτός που «άνοιξε» το σκορ στο 23', ενώ ο Σάντσες το «κλείδωσε» στο 74ο λεπτό. Μάλιστα, ήταν το 11ο εκτός έδρας γκολ του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, εντός του 2022, από τα 13 που έχει συνολικά!

Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» παρέμειναν μόνοι-πρώτοι στη βαθμολογία της Super League, στο +6 από τη δεύτερη, ΑΕΚ.


1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό, είχε την πρώτη του ευκαιρία. Ιωαννίδης και Αϊτόρ συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος «έστρωσε» την μπάλα στον Παλάσιος, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό, πέρασε λίγο έξω, από τα δοκάρια του Σαράνοφ. Από μία νέα συνεργασία, με τον Ιωανννίδη να συμμετάσχει και πάλι, ήρθε το 1-0.

Στο 23ο λεπτό, ο Έλληνας φορ «έσπασε» υπέροχα την μπάλα στον Μπερνάρντ, αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Παλάσιος, που έκανε ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας, και με υπέροχο «τσίμπημα» της μπάλας, έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους».

 

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε να ασκεί μεγάλη πίεση, κλείνοντας τη Λαμία στα «καρέ» της. Τόσο στο 29', όσο και στο 30' δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Αϊτόρ δεν έκανε καλό κοντρόλ της μπάλας στην πρώτη περίπτωση και δεν πρόλαβε να αλλάξει την πορεία της, στη δεύτερη.

Μάλιστα, στο 33ο λεπτό, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ, αλλά σε περίπτωση που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, ίσως υπήρχε επανεξέτασή της από τον VAR.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αρχικά, ο Τσέριν τραυματίστηκε στο 47ο λεπτό, καθώς στην προσπάθειά του Τζανδάρη να κάνει τακουνάκι, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 60ο λεπτό, με τον αντικαταστάτη του Τσέριν, τον Τσοκάι, αλλά ο Αντέτζο πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα, προτού περάσει τη γραμμή.

Εν τέλει, ο Σάντσες ήταν αυτός που «κλείδωσε» το ματς στο 74ο λεπτό. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αργεντίνος μπακ πήρε την κεφαλιά, που βρήκε σε σώματα, «στρώθηκε» μπροστά του και δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα.

 

Στα εναπομείναντα λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε, αλλά οι τραυματισμοί συνεχίστηκαν, με το Αθανάσιος Διάκος να θυμίζει σκηνικό... τρόμου. O Τρουιγέ είδε το πόδι του να «κολλά» στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό, αποχώρησε και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με δέκα παίκτες. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και για τη Λαμία στο 84ο λεπτό, όταν Σάντσες και Σλίβκα συγκρούστηκαν, με τον δεύτερο να αποχωρεί από το παιχνίδι.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το 8/8 για τον Παναθηναϊκό στη φετινή Super League, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί, επισκίασαν την επιτυχία του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.


Ο MVP
Ο Μπερνάρντ, που είναι ο «δημιουργός» και των δύο γκολ του Παναθηναϊκού.

Η φάση του αγώνα
Το γκολ του Παλάσιος, που «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Λαμίας και... έστρωσε το έδαφος για την επικράτηση των «πρασίνων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): 
Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοφ, Ασκόφσκι (46' Νούνιες), Μπεχαράνο, Τζανδάρης (67' Σλίβκα), Ντε Βινσέντι (82' Μαρμεντίνι), Μανούσος (78' Ρόμανιτς), Τσιλούλης (78' Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες, Πέρεθ, Τσέριν (52' Τσοκάι), Παλάσιος (78' Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (46' Βέρμπιτς), Μπερνάρντ (78'  Γκάνεα), Ιωαννίδης (71' Τρουιγέ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0