Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Το «σίριαλ» με τον Κλοπ, το σόου του Σαλάχ και τα νεύρα του Πεπ στο Άνφιλντ! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Το «σίριαλ» με τον Κλοπ, το σόου του Σαλάχ και τα νεύρα του Πεπ στο Άνφιλντ! (video)
Σπουδαία νίκη στο μεγάλο ματς της 11ης αγωνιστικής της Premier League πανηγύρισε η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στην σεζόν. Τρομερά πράγματα στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές και φυσικά, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, του οποίου η πιρουέτα στον Κανσέλο και το τελείωμα με το αριστερό, απέδειξε γιατί κόστισε τόσο η παραμονή του στο Άνφιλντ!

Σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες, όπως και να είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Τιάγκο και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι είναι ντέρμπι. Η τελευταία πενταετία, τα… ακραία πρωταθλήματα που έχουν κριθεί πάνω από 90 βαθμούς, το Community Shield και οι «μονομαχίες» τους το αποδεικνύουν, με το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής στο Άνφιλντ, απλώς να το πιστοποιεί για ακόμη μία φορά.

Προτού όμως φτάσουμε στο 1-0, είχαμε ένα πολύ διαφορετικό ματς μεταξύ των δύο ημιχρόνων. Από τη μία, ένα προσεκτικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, με λίγες καλές στιγμές, αργό ρυθμό και πολύ τακτική, και από την άλλη, το ακριβώς αντίθετο.

Διότι από το 52ο λεπτό και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά. Το πάθος ήταν απαράμιλλο, οι καλές στιγμές πάρα πολλές και σαφώς, κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι δύο προπονητές.

Πώς φτάσαμε όμως από τον καυγά του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον διαιτητή Τέιλορ, στην αποβολή του Γιούργκεν Κλοπ;

Η στιγμή που ξεσήκωσε τον κόσμο στο Άνφιλντ, έλαβε χώρα στο 52’. Ο Σαλάχ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Έντερσον, έμοιαζε πως θα σκοράρει, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Σίτι, που απέκρουσε σε κόρνερ και προς στιγμήν, έδειχνε να μην μπορεί να συνεχίσει.


Ένα λεπτό μετά, ο Φιλ Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι πανηγυρισμοί των «πολιτών» σταμάτησαν πρόωρα. Ο λόγος; Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε φάουλ στον Φαμπίνιο, ο VAR το είδε και ο Τέιλορ αποφάσισε να ακυρώσει το προβάδισμα της Μάντσεστερ Σίτι.

 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τα έβαλε με όλους, φώναξε στον διαιτητή και εν τέλει, κατέληξε να «ειρωνεύεται» τον κόσμο των γηπεδούχων, που «κορόιδευε» τις αντιδράσεις του.


Ευκαιρίες εν συνεχεία έχασαν οι Χάαλαντ και Σαλάχ, αλλά ο δεύτερος δεν αστόχησε στο 75’. Μετουσίωσε σε ασίστ το βολέ του Άλισον, ξεπέρασε τον Κανσέλο και απέδειξε πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, πως στο τρίτο σερί ημίχρονο δίχως γκολ μεταξύ τους στο Άνφιλντ, πάντα έχουμε… πανηγυρισμό στο δεύτερο μέρος και καμία «λευκή» ισοπαλία την τελευταία τετραετία.


Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, η ένταση ήταν πολύ μεγάλη και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, Σαλάχ και Σίλβα τσακώθηκαν, για ένα φάουλ που ζήτησε ο Αιγύπτιος, αλλά δεν καταλογίστηκε. Ο Κλοπ ήταν έξαλλος με τον επόπτη, του το… μετέφερε με τον τρόπο του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.


Λίγα λεπτά μετά, στο 95΄, είχαμε και το δυσάρεστο γεγονός, πριν λήξει η αναμέτρηση. Ο Ντιόγο Ζότα τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο και ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε ως αλλαγή στο ματς!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0