Football Talk

Bundesliga: Υπερηχητική η Ουνιόν «ξέρανε» την Ντόρτμουντ και δεν το…κουνάει από την κορυφή – Συγκλονιστικό ματς στην Κολωνία με νικητές τους γηπεδούχους (video)

Bundesliga: Υπερηχητική η Ουνιόν «ξέρανε» την Ντόρτμουντ και δεν το…κουνάει από την κορυφή – Συγκλονιστικό ματς στην Κολωνία με νικητές τους γηπεδούχους (video)

Η Ουνιόν Βερολίνου συνεχίζει ακάθεκτη, την εντυπωσιακή της πορεία αφού επικράτησε την Ντόρτμουντ με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της Bundesliga. Στην πρώτη αναμέτρηση του κυριακάτικου προγράμματος, η Κολωνία νίκησε με 3-2 την Άουγκσμπουργκ σε ένα παιχνίδι, πραγματική διαφήμιση του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το εμπόδιο της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ήταν ικανό να σταματήσει την εντυπωσιακή Ουνιόν Βερολίνου που επικράτησε με 2-0 και παρέμεινε ακλόνητη για ακόμη μια αγωνιστική στην πρώτη θέση της Bundesliga με 23 βαθμούς στις πρώτες 10 αναμετρήσεις.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα του Ουρς Φίσερ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, Γκρέγορ Κόμπελ  που δεν έδιωξε ποτέ την μπάλα που του γύρισε ο αμυντικός, με τον Χάμπερερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος μόλις στο 8’.

Οι πρωτοπόροι του γερμανικού πρωταθλήματος συνέχισαν με τον ίδιο πιεστικό τρόπο παιχνιδιού και στο 21’ ο Γιάνικ Χάμπερερ «διπλασίασε» τα τέρματα τόσο της ομάδας, όσο και τα δικά του.  Έως το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη του και να ψάξουν ορθολογικά το γκολ, με την Ντόρτμουντ να έχει μια μικρή υπεροχή.

Στο πρώτο ημίωρο του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πίεσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Μπράντ, Μάλεν και Ρόις, αλλαγές που δεν διαφοροποίησαν την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού κινήθηκαν σε «ρηχά νερά».

Η Ουνίον μετά το 70’ επικεντρώθηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και έχοντας πέντε παίκτες στην μεσαίας γραμμή που «ρύθμιζαν» τον ρυθμό του παιχνιδιού, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να την διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κολωνία – Άουγκσμπουργκ 3-2

Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι, η Κολωνία νίκησε με 3-2 την Άουγκσμπουργκ και ανέβηκε στην έβδομή θέση της βαθμολογίας με 16 πόντους.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε όπως θα επιθυμούσαν οι «Τράγοι» που έμειναν πίσω στο σκορ στο 14’ έπειτα από γκολ του Φλοριάν Νιεντερλέχνερ με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι το τέλους του πρώτου μέρους.

Στην ανάπαυλα ωστόσο, όλα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την αγωνιστική τους απόδοση και έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία μόλις στο 47’ με γκολ του Στέφεν Τίγκες ενώ στο 61’ πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Ντένις Χουσεμπάινιτς. Παρόλα αυτά η Άουγκσμπουργκ αποδείχτηκε σκληρό «καρύδι» και ισοφάρισε στο 68’ με τον Ντάνιελ Καλιγκιούρι.

Το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων, έκρινε ξανά ο Στέφεν Τίγκες που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2, ένα αποτέλεσμα που δεν τροποποιήθηκε έως το τέλος.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0