Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Σαλάχ και ο… νόμος του Άνφιλντ, έδωσαν το ντέρμπι στους «κόκκινους»! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Σαλάχ και ο… νόμος του Άνφιλντ, έδωσαν το ντέρμπι στους «κόκκινους»! (video)

Τρομερό ματς, επικό ντέρμπι, πολλοί πρωταγωνιστές, αλλά μόνο ένας νικητής. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία ήταν φοβερά ψυχωμένη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, δεν την φοβήθηκε και απέδειξε πως έχει βρει το… κουμπί της. Σκόρερ ο Μοχάμεντ Σαλάχ που πήρε πίσω το αίμα του για την φάση που έβαλε πριν διαμορφώσει το 1-0! Έξαλλος ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ειρωνεύτηκε το Άνφιλντ, στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Φιλ Φόντεν, έμεινε δίχως γκολ ή ασίστ ο Έρλινγκ Χάαλαντ, για πρώτη φορά φέτος!

Επρόκειτο δεδομένα για μία αναμέτρηση, που σε κάθε περίπτωση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον από πλευράς… κορυφής, αλλά όπως και να έχει, είναι σημαντική. Μιλάμε για ένα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι. Δύο ομάδες που γνωρίζονται άψογα μεταξύ τους, που έχουν παίξει δύο πρωταθλήματα πάνω από τους 90 βαθμούς, που έχουν διεκδικήσει Champions League και που οι δικές τους ταχύτητες, απείχαν μέχρι και πέρυσι, πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες του Big 6.

Όπως και να έχει όμως, παρά την διαφορά των 13ων βαθμών, το ματς θα ήταν ντέρμπι. Και ήταν πράγματι, με τη Λίβερπουλ να αναδεικνύεται νικήτρια με 1-0, έπειτα από ένα κακό πρώτο μέρος και ένα εκπληκτικό δεύτερο. Σκόρερ ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ασίστ ο Άλισον, βρήκαμε ματς που ο Έρλινγκ Χάαλαντ, είχε τουλάχιστον τρεις τελικές προσπάθειες αλλά κανένα γκολ!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο. Η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, δίχως όμως να απειλεί, ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Χάρβεϊ Έλιοτ ήταν δραστήριοι και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» από την αριστερή πλευρά των «πολιτών».

Η πρώτη καλή φάση του ματς, έφερε την υπογραφή του Ντιόγο Ζότα που σούταρε, αλλά ο Έντερσον αντέδρασε σωστά, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα, έλαβαν χώρα τρεις σημαντικές τελικές προσπάθειες.

Η πρώτη από τον Ρόμπερτσον, που σε μία φάση διαρκείας, σούταρε ψηλά και οι εναπομείναντες από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που σε δέκα λεπτά, πραγματοποίησε δύο κεφαλιές και ένα σουτ, με αυτή του 39ου λεπτού, να μην ανησυχεί τον Άλισον, αλλά να προκύπτει από απίστευτη σέντρα του Ντε Μπρόινε, που βρήκε τον Νορβηγό στο βηματισμό του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στη «λευκή» ισοπαλία, για 3η συνεχόμενη φορά σε ματς μεταξύ τους στο «Άνφιλντ» και έμενε να δούμε, ποια από τις δύο, θα ρίσκαρε περισσότερο για το τρίποντο…

Η απάντηση; Αμφότερες, με το δεκάλεπτο 50-60 να είναι καταιγιστικό και να δίνει μία «άγρια» ομορφιά στο ματς. Διότι αρχικά, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αστόχησε σε τετ-α-τετ σε μία τεράστια ευκαιρία της Λίβερπουλ, με τον Αιγύπτιο να είναι απέναντι από τον Έντερσον και τον γκολκίπερ της Σίτι να προβαίνει σε μία απίστευτη απόκρουση.

Ακολούθησε μία φάση που προκάλεσε την αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το γκολ του Φιλ Φόντεν στο 53ο λεπτό, με τον Τέιλορ να το μετρά αρχικά, αλλά τον VAR να του λέει να πάει να ελέγξει. Εν τέλει, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε κάνει φάουλ στον Φαμπίνιο στο ξεκίνημα, με συνέπεια το 0-0 να μείνει ως έχει.

Τα νεύρα του προπονητή των «πολιτών» ήταν πολλά και ο Πεπ Γκουαρδιόλα γύρισε προς το κοινό των γηπεδούχων και τους ειρωνεύτηκε.

Ένα λεπτό μετά όμως, πήγε να το «πληρώσει», με την αντεπίθεση της Λίβερπουλ να καταλήγει σε… φάση, χάρη στην σέντρα του Σαλάχ και την κεφαλιά του Ζότα, που πέρασε ελάχιστα έξω. «Έκρηξη» από τον Κλοπ τώρα, όλο το «Άνφιλντ» στο πόδι και το 0-0 να παραμένει αναλλοίωτο.

Από εκεί και πέρα, το ματς θα μπορούσε να καταλήξει και στις δύο πλευρές. Ο Χάαλαντ είδε τον Άλισον να σταματά το σουτ του στο 67’, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Σαλάχ πέρασε τον Ακάντζι, αλλά σούταρε εκτός εστίας από πλεονεκτική θέση.

Οι αλλαγές του Γιούργκεν Κλοπ στο 72ο λεπτό ήταν τρεις. Ο Χέντερσον μπήκε στον ρόλο του Φαμπίνιο, ο Νούνιες αντικατέστησε τον Φιρμίνο και ο Φάμπιο Καρβάλιο έζησε το πρώτο του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν άλλος.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Άλισον στο 75’ και η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι, σε μία νίκη που αποδεικνύει πως σε όποια κατάσταση είναι οι δύο ομάδες, το ματς είναι ντέρμπι.

Κάπως έτσι, έχασε για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά από 21 ματς και η Λίβερπουλ την κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά φέτος, μετά το Community Shield!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ):
Άλισσον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μίλνερ, Έλιοτ (73' Καρβάλιο), Φαμπίνιο (73' Χέντερσον), Τιάγκο, Ντιόγκο Ζότα, Φιρμίνιο (72' Νούνιεζ), Σαλάχ (90'Αλεξάντερ-Άρνολντ) 

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Άκε, Ακάντζι, Ντίαζ, Κανσέλο, Γκουντογκάν (89' Άλβαρεζ), Ρόντρι, Ντε Μπρούινε, Φόντεν, Χάαλαντ, Σίλβα

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0