Football Talk

Άρης - Ιωνικός 2-1: Ανατροπή με «άρωμα» Ζερβίνιο και το χαμόγελο... επέστρεψε!

Άρης - Ιωνικός 2-1: Ανατροπή με «άρωμα» Ζερβίνιο και το χαμόγελο... επέστρεψε!

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στον Ιωνικό, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης (15/10, 2-1), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.


Ο «ψυχωμένος» Ιωνικός έβαλε δύσκολα στον Άρη, που με το γκολ του Μάντζη είδε τα προβλήματά του να... γιγαντώνονται! Ωστόσο, ένας μαγικός Μαζικού, το παρθενικό γκολ του Ζερβίνιο με την φανέλα των «κιτρίνων» και το... κερασάκι του Γκρέι, χάρισαν τη νίκη με σκορ 2-1 (15/10) στους Θεσσαλονικείς!

Πρώτη φορά βασικός ο Ζερβίνιο, πρώτο γκολ με τον Άρη, με τον Ετέμπο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, στην 8η αγωνιστική της Super League.

Συγκίνησαν οι φίλοι του Άρη, με το πανό που «ύψωσαν» στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

1ο ημίχρονο

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ορμή της έδρας του και τα κατάφερε, αφού κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, ούτε το σουτ του Καμάτσο στο 7ο λεπτό, ούτε του Μαζικού, δύο λεπτά αργότερα (9'), έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 21ο λεπτό. Ο Πάλμα βρήκε τον χώρο, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη!

Εν τέλει, ο ακίνδυνος ως εκείνο το χρονικό σημείο, Ιωνικός, βρήκε πρώτος δίχτυα. Στο 42ο λεπτό, ο Άοσμαν γύρισε την μπάλα προς τον Λοβέρα, αυτός σούταρε, με τον Κουέστα να αποκρούει, αρχικά, αλλά τον Μάντζη να κάνει το 1-0, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από κοντά.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα (44'), ο Ιωνικός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Φαντιγκά να απειλεί, αλλά τον Κουέστα να μπλοκάρει.


2ο ημίχρονο

Παρά το υπέρ του σκορ, ο Ιωνικός είχε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, για να πάρει προβάδισμα «ασφαλείας», στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά ο Άοσμαν δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Κουέστα στο 48'.

Επτά λεπτά αργότερα (55'), ήταν η σειρά του Άρη να «απαντήσει»! Ο Πάλμα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα. Ό,τι δεν κατάφερε αυτός, ωστόσο, το έπραξε ο Ζερβίνιο στο 62'!

Ο Μαζικού πέρασε την μπάλα προς τον έμπειρο Ιβοριανό επιθετικό κι αυτός με ψύχραιμο τελείωμα, έκανε το 1-1, σκοράροντας το πρώτο του γκολ στα «κίτρινα»!

Με το momentum υπέρ του, το σύνολο του Πάρντιου συνέχισε να ασκεί πίεση και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο 73ο λεπτό!

Ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαζικού σούταρε κι ο Γκρέι, που μπήκε στην πορεία της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα, για να ολοκληρώσει την ανατροπή των Θεσσαλονικέων!

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Άρης είχε κι άλλες ευκαιρίες, για να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του, αλλά τόσο ο Γκρέι στο 81', όσο και ο Γκαρσία στο 85', δεν έκαναν σωστές επιλογές.

Κάπως έτσι, το 2-1 (15/10) ως σκορ υπέρ του Άρη παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή των «κιτρίνων» στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και την παραμονή του Ιωνικού, στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.


Ο MVP

Ο Μαζικού. Είναι αυτός που «δημιουργεί» και τα δύο γκολ του Άρη.

Η φάση του αγώνα

Η ισοφάριση του Ζερβίνιο. Πρόκειται για τη στιμή που ο Άρης πίστεψε στην ανατροπή και την ολοκλήρωσε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό, Μαντσίνι (42' Γκαρσία), Καμάτσο, Πάλμα (67' Γκρέι), Ζερβίνιο (67' Ιτούρμπε)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (77' Μίλο), Κάνιας (52' Τσιμπσά, αλλ. 78' Μασάς), Φαντιγκά, Λοβέρα (46' Σεμπά), Άοσμαν (77' Μεντόσα), Ελευθεριάδης, Μάντζης

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0