Football Talk

Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μίτσελ, το παράδειγμα του Σωκράτη και ο τελικός της Δευτέρας

Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μίτσελ, το παράδειγμα του Σωκράτη και ο τελικός της Δευτέρας

Στο Μπακού ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε απλά τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του Europa League, αλλά πολλά περισσότερα. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Είναι προφανές και χιλιοειπωμένο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του ρόστερ του. Μετά από όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι και με ένα απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη ο στόχος ήταν και παραμένει η ομάδα να μείνει ζωντανή στους στόχους της μέχρι την διακοπή του Μουντιάλ. Ο Μίτσελ καλούνταν και καλείται να διαχειριστεί την ενέργεια των ποδοσφαιριστών του, να βρει σταθερές και να αναδείξει τις πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες του ρόστερ. Για να τα καταφέρει ο Ισπανός τεχνικός  φαίνεται πως έχει αποφασίσει να πορευτεί με διαφορετικά ρόστερ σε πρωτάθλημα και Europa League.

Όπως και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του στον πάγκο του Ολυμπιακού, το δούλεψε πολύ στο μυαλό του το ματς στο Αζερμπαϊτζάν, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του. Όταν είδε πως το αρχικό πλάνο με τριάδα στην άμυνα δεν δουλεύει, το άλλαξε και κατάφερε όχι απλά να κρατήσει το μηδέν αλλά να βγάλει σχεδόν απροβλημάτιστα το ματς. Αποτελεί δε, τεράστια μαγκιά και δικαίωση του προπόνηση να ξεκινήσει για δεύτερο σερί ματς τον νεαρό Ανδρέα Ντόι

Ο 19χρονος πήρε τρομερή αυτοπεποίθηση από την εμπιστοσύνη του προπονητή του και ήταν εξαιρετικός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε ένα απαιτητικό εκτός έδρας ματς. Πόσοι προπονητές άραγε θα έβαζαν ένα παιδί από τις ακαδημίες στην τελευταία ζαριά της ομάδας τους για πρόκριση στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον φετινό Ολυμπιακό με το τεράστιο ρόστερ και τις πολλές επιλογές σε κάθε θέση. Ο Μίτσελ έχει την προσωπικότητα και την… ξεροκεφαλιά να κάνει πάντα αυτό που θεωρεί σωστό για την ομάδα ανεξαρτήτως ποιον έχει απέναντι του. Τον Ντόι έκρινε κατάλληλο, αυτόν έβαλε και οι “ερυθρόλευκοι” φαίνεται πως κερδίζουν έναν παίκτη με σπουδαία προοπτική. 

Για να αναδειχθεί όμως ως πρωταγωνιστής ο Ντόι χρειάστηκε την άριστη καθοδήγηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο Καλαματιανός στόπερ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού. Σίγουρα την καλύτερη σε άμυνα τεσσάρων. Ήταν παντού, ήταν αλάνθαστος και νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους του. 

Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ερυθρόλευκο ρόστερ και διαθέτουν τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα. Σε αυτούς που καλούνται να βγουν μπροστά και να δείξουν τον δρόμο στους υπόλοιπους. Η ηγετική εμφάνιση του στο Μπακού αποτελεί συνέχεια αυτής στην Κρήτη και ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός αποτελεί οδηγό και για τους υπόλοιπους αστέρες των Πειραιωτών.

Αμέσως μετά το ματς στο Μπακού εύκολα καταλάβαινε κανείς πως γίνεται πεποίθηση πια στην ομάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με καλύτερες μέρες. Επίσης εύκολα καταλάβαινες πως το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ, στο Φάληρο, είναι κάτι σαν τελικός για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Έχει ανάγκη όλος ο οργανισμός μια μεγάλη νίκη.

Τα προβλήματα ωστόσο δε λείπουν για ακόμα μια φορά. Ο Γιαν Εμβιλά δε μπορούσε καν να βάλει παπούτσι από τον πρησμένο αστράγαλο - ενθύμιο του τάκλιν του Ρομαό, ενώ δύσκολα θα προλάβει και ο Σίμε Βρσάλικο.

Κατά τα άλλα, ο Ντόρον Λάιντνερ έχει από σήμερα στα χέρια του το ρουμανικό διαβατήριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να πιάνει θέση ξένου. Ένας παίκτης που κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακού το καλοκαίρι και πλέον είναι στο χέρι του Μίτσελ να του δώσει την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. 

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0