Football Talk

Ο Γιοβάνοβιτς διδάσκει πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό!

Ο Γιοβάνοβιτς διδάσκει πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό!

Φτάσαμε στην 8η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, με τον Παναθηναϊκό να είναι πρώτος βαθμολογικά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να διδάσκει πρωταθλητισμό...

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Για την 8η στροφή του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Λαμίας από την τοπική ομάδας, ΠΑΣ Λαμία και αποσκοπεί μόνο στην νίκη. Προφανώς, μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα σε αυτή τη νέα σεζόν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η σκέψη. Εξάλλου, εντός των τειχών ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περνάει στην ομάδα το στυλ του πρωταθλητισμού. Ποιο είναι αυτό; Κάθε αναμέτρηση είναι ξεχωριστή, σημαντική και δύσκολη.

5681746_2_1_1.jpg

Στον Παναθηναϊκό, η λέξη «πρωταθλητισμός» αγνοείται για τα καλά τα τελευταία χρόνια. Ο Σέρβος τεχνικός όμως, είναι δάσκαλος για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και τους μαθαίνει από την αρχή το αλφάβητο του πρωταθλητισμού. Αυτό φαίνεται από πολλά πράγματα. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα έπιασε το νήμα από την άκρη και ξεκίνησε από τα βασικά. Καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχε βελτίωση και ήταν φανερή. Η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και μπορούμε να πούμε πως το τρόπαιο του Κυπέλλου ήταν μια επιβράβευση για τους παίκτες, το οποίο είναι τροφή για την νέα σεζόν.

Στη δεύτερη θητεία του, η εξέλιξη πέρασε σε άλλο επίπεδο με ποιοτικές προσθήκες, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στην εξίσωση. Που να αποτυπωθούν επακριβώς στον αγωνιστικό χώρο αυτά που έχει στο μυαλό του ο κόουτς. Την δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην Super League και εκείνη που έχει την σκυτάλη στην βαθμολογική κατάταξη με την ΑΕΚ δηλώνει βροντερά «παρών».

5699303_1.jpg

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό, ο Δημήτρης Κουρμπέλης όπου στις αναμετρήσεις στην Τούμπα και την Λεωφόρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έπαιξε κομβικό ρόλο, όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητή, ενώ ο Άνταμ Τσέριν θα βρίσκεται κανονικά και αναμένεται να είναι η μοναδική αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σχετικά με αυτή της 7ης αγωνιστικής. Συνεπώς ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα είναι ο Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ. Στην μεσαία γραμμή οι Ρούμπεν Πέρεθ και Τσέριν, ενώ λίγο μπροστά τους θα βρίσκεται ο Βραζιλιάνος, Μπερνάρντ. Στα άκρα της επίθεση οι Αϊτόρ-Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης!

Η νίκη αυτή στον Παναθηναϊκό έχει τεράστια σημασία, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού… κυνηγάνε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου την σεζόν 1994/95, όταν είχε γίνει το 9/9. Συν τοις άλλης, σε περίπτωση της νίκης οι ποδοσφαιριστές θα εισπράξουν 200.000€ με την μορφή μπόνους από την διοίκηση για το δεύτερο διαδοχικό 4/4.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0