Football Talk

Η Άρσεναλ δεν επέτρεψε στην Μπόντο Γκλιμτ να γίνει... Μπαρτσελόνα! (video)

Η Άρσεναλ δεν επέτρεψε στην Μπόντο Γκλιμτ να γίνει... Μπαρτσελόνα! (video)

Η Μπόντο Γκλιμτ ηττήθηκε από την Άρσεναλ στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και έτσι μπήκε «τέλος» σε ένα πολύ ιδιαίτερο σερί που είχαν χτίσει οι Νορβηγοί.

Ήταν η ευχάριστη έκπληξη των περσινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Μπόντο Γκλιμτ κατόρθωσε την σεζόν που μας πέρασε να αποκτήσει αρκετούς φίλους σε όλη την ήπειρο, τόσο με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όσο και με την πορεία της στο Europa Conference League. Οι Νορβηγοί έφτασαν ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από τη Ρόμα, όμως στην φάση των ομίλων είχαν κατορθώσει να κερδίσουν τους «τζιαλορόσι» με το απίστευτο σκορ 6-1!

Το βράδυ της Πέμπτης (13/10) η Μπόντο Γκλιμτ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο στάδιο Ασπμίρα για την φάση των ομίλων του Europa League, με σκοπό να επαναλάβει μια ανάλογη «παράσταση» όπως αυτή με τη Ρόμα. Παρότι πραγματοποίησαν μια αρκετά καλή εμφάνιση, οι Νορβηγοί ήταν... άτυχοι στην τελική προσπάθεια και έτσι οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη (1-0) με ένα γκολ του Σάκα από το πρώτο μέρος.

Αυτή η ήττα για την Μπόντο Γκλιμτ σήμανε το τέλος ενός απίθανου σερί που «έτρεχε» η ομάδα από τον Ιούλιο του 2021 και λίγο έλειψε να... αγγίξει αυτό της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κιέτιλ Κνούτσεν είχε 14 διαδοχικές νίκες εντός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί που έχει σημειώσει κάποιος σύλλογος μετά από αυτό των Καταλανών μεταξύ 2014 και 2017. Η Μπόντο Γκλιμτ χρειαζόταν μόλις μια νίκη ακόμη για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μπάρτσα, η οποία σταμάτησε στις 15 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, αλλά αυτή δεν ήρθε, αφού η Άρσεναλ ήταν «σκληρό καρύδι».

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στο διάστημα ανάμεσα στις δύο πιο πρόσφατες ήττες στο Ασπμίρα, η Μπόντο Γκλιμντ είχε σκοράρει 42 φορές, ενώ είχε δεχθεί μόλις πέντε γκολ σε σύνολο 14 αγώνων.

 3cf204e9-9843-4875-9051-cc2a9382c407.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0