Football Talk

Καραμπάγκ - Ολυμπιακός 0-0: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς νίκη, κοιτάζει μόνο... Conference League! (video)

Καραμπάγκ - Ολυμπιακός 0-0: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς νίκη, κοιτάζει μόνο... Conference League! (video)

Ο Ολυμπιακός «έμεινε όρθιος» στο Μπακού απέναντι στην Καραμπάγκ, αλλά η ισοπαλία δίχως σκορ (0-0, 13/10) σημαίνει και μαθηματικός αποκλεισμός από τα νοκ-άουτ του Europa League. Ωστόσο, σε συνδυασμό με την ήττα της Ναντ από τη Φράιμπουργκ (0-4), οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν ελπίδες για ευρωπαϊκή συνέχεια στο Europa Conference League, μέσω της τρίτης θέσης του ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη εστία και να κατακτήσει τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν αρκετά την Καραμπάγκ, με το πρόσημο της εικόνας του στον αγωνιστικό χώρο να είναι θετικό σε σχέση με το ματς του Γ. Καραϊσκάκης, όμως το τελικό 0-0, δεν αφήνει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Πλέον, μοναδικός ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Μίτσελ είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης στου ομίλου που χαρίζει «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ του Europa Conference League.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό απόψε και είχε μια πολύ καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, ενώ και ο Αντρέας Ντόι, που σημείωσε την «παρθενική» συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν εξίσου καλός. Καθοριστικός ωστόσο για τους «ερυρθόλευκους» ήταν ο Μπουχαλάκης, ο οποίος ξεχώρισε από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. 

Παθητικό ρόλο είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός και ως το 30ο λεπτό η Καραμπάγκ ήταν αυτή που είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Αζέροι πίεσαν αρκετά στο ξεκίνημα του ματς για ένα γρήγορο γκολ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση. Οι πρώτες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν στο 13’ και το 17’ με τους Ζουμπίρ και Βέσοβιτς να μην βρίσκουν εστία.

Ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 23’, όταν ο Ντόι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Μαγκομενταλίγιεφ. Η Καραμπάγκ συνέχισε ως το ημίωρο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως πιο κοντά στο γκολ έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 38’. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά επιχείρησε μια σέντρα από πλάγια θέση, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στην συμβολή των δοκαριών του Αζέρου τερματοφύλακα.

Τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν ένα σουτ του Κούντε από μακρινή απόσταση, το οποίο απέκρουσε πέφτοντας στη γωνία του Μαγκομενταλίγιεφ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με εμφανώς πιο επιθετική διάθεση, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια πολύ σημαντική απειλή για την εστία της Καραμπάγκ.  Ένα σουτ του Κούντε στο 52’ πέρασε άουτ, ενώ ένα ακόμη από τον Μπιέλ στο 59’ κατέληξε στα χέρια του Μαγκομενταλίγιεφ.

Ο Μίτσελ με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βαλμπουενά και Μαρσέλο, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, με τον Εμβιλά να ακολουθεί στο 69’.

Ωστόσο, η Καραμπάγκ ανέβασε αρκετά την πίεση της στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρήσει. Στο 72’ ένα σουτ του Όζοβιτς μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους Αζέρους, πέρασε άουτ.

Το τελευταίο 15λεπτο του αγώνα είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ καμία από τις δύο ομάδες δεν... κυνήγησε τη νίκη, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται δίχως σκορ. Έτσι, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια του Europa League, με μοναδικό στόχο να αποτελεί η κατάληψη της τρίτης θέσης και η συνέχεια στο Europa Conference League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καραμπάγκ (Τζ. Κουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85’ Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68’ Ρομαό), Ρίτσαρντ (68’ Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (61’ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85’ Χουσεϊνοφ).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86' Ροντρίγκες), Κούντε (69' Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86' Ίν-μπομ Χουάνγκ), Μπιέλ (60' Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60' Μαρσέλο).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0