Football Talk

Οι μεγαλύτερες σε έκταση ισοπαλίες στην ιστορία του Champions League! (video)

Οι μεγαλύτερες σε έκταση ισοπαλίες στην ιστορία του Champions League! (video)
Μπαρτσελόνα και Ίντερ έμειναν ισόπαλες 3-3 στο καλύτερο ματς της 4ης αγωνιστικής του UEFA Champions League και σίγουρα σε ένα από τα καλύτερα της χρονιάς στην διοργάνωση. Οι δύο ομάδες πρόφεραν πλούσιο θέαμα, με πολλά γκολ και ακόμα περισσότερες φάσεις, ωστόσο αυτή η ισοπαλία δεν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στην ιστορία του θεσμού.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα της Τετάρτης (12/10) ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ, ανεξαρτήτως τι υποστήριζαν, το σίγουρο είναι ότι «χόρτασαν» ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, σε ένα απολαυστικό 3-3. Ο αγώνας τα είχε όλα, μα το σημαντικότερο; Είχε γκολ, πολλά γκολ, διακυμάνσεις στο σκορ, αλλαγές συναισθημάτων και τελικώς... μοιρασιά!  


Παρά τα έξι γκολ, το 3-3 δεν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση ισοπαλία στην ιστορία του UEFA Champions League, μιας και υπάρχουν συνολικά πέντε παιχνίδια, τα οποία έληξαν ισόπαλα με οκτώ γκολ! To BN Sports θυμάται ποια ήταν αυτά.

1955-56   Βόρος Λομπόγκο - Ρεμς    4-4

Η πρώτη ισοπαλία που έφτασε σε έκταση τα οκτώ γκολ ήταν το μακρινό 1955, στην προημιτελική φάση του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ανάμεσα στην ουγγρική Βόρος Λομπόγκο και την γαλλική Ρεμς. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη Βουδαπέστη, στον επαναληπτικό της νίκης των Γάλλων με 4-2 και αποζημίωσαν τους φιλάθλους σε ένα ακόμη χορταστικό ματς που έληξε 4-4, με τη Ρεμς να παίρνει την πρόκριση, σε μία σεζόν που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.  

2000-01   Αμβούργο - Γιουβέντους   4-4

Έπρεπε να περάσουν 45 ολόκληρα χρόνια για να δούμε τόσο μεγάλη σε σκορ ισοπαλία στον θεσμό. Για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League της περιόδου 2000-01, το Αμβούργο υποδέχτηκε την Γιουβέντους, στον όμιλο μάλιστα του Παναθηναϊκού. Το τελικό σκορ βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 4-4, με τρομερές αναλλαγές συναισθημάτων και τον Φίλιππο Ιντζάγκι να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «μπιανκονέρι» κάνοντας χατ-τρικ. 


2008-09   Τσέλσι - Λίβερπουλ       4-4

Οκτώ χρόνια μετά, την σεζόν 2008-09, Τσέλσι και Λίβερπουλ θα προσφέρουν απλόχερα στους ποδοσφαιρόφιλους έναν συγκλονιστικό αγγλικό εμφύλιο για τα προημιτελικά του θεσμού. Οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει με 3-1 στον Άνφιλντ, στον πρώτο αγώνα της φάσης και όλοι έκαναν λόγο για μία άνετη πρόκριση στο Στάμφορντ Μπριτζ, οι «κόκκινοι» ωστόσο δεν είχαν σκοπό να τα παρατήσουν τόσο εύκολα.

Στο 28’ ο αγώνας ήταν ήδη 0-2, με την ομάδα του Γκους Χίντινγκ να φέρνει τούμπα το ματς στο 76’, για να κάνει το ίδιο η Λίβερπουλ με δύο γκολ στο 81’ και στο 82’! Και ενώ ο αγώνας πήγαινε προς την κόκκινη πλευρά, ο Φρανκ Λάμπαρντ έγραψε το τελικό 4-4 για την ομάδα του, δίνοντάς της την πρόκριση στα ημιτελικά, έπειτα από έναν επικό αγώνα. 


2015-16   Λεβερκούζεν - Ρόμα       4-4

Την σεζόν 2015-16, η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχεται την τρίτη αγωνιστική των ομίλων την Ρόμα, σε ένα ματς με έντονο ελληνικό «άρωμα», μιας και αγωνίστηκαν τρεις Έλληνες παίκτες, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την γερμανική ομάδα και οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς για τους Ρωμαίους. Το τελικό 4-4 άκρως εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. 


2019-20   Τσέλσι - Αγιαξ           4-4

Στο πιο πρόσφατο 4-4 στην ιστορία του Champions League, εκείνο της σεζόν 2019-20, η Τσέλσι έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση με δύο ισοπαλίες στις οποίες μπήκαν οκτώ τέρματα! Ο αγώνας ήταν και πάλι για την φάση των ομίλων ανάμεσα στους Λονδρέζους και στον Άγιαξ, σε ένα ματς που «έσπασε» καρδιές.

Ο «Αίαντας» προηγήθηκε με 4-2 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ αλλά μέσα σε μία φάση, αυτή στο 68’ είδε δύο παίκτες του να αποβάλλονται και την Τσέλσι να μειώνει με πέναλτι του Ζορζίνιο σε 4-3! Το τελικό 4-4 έγραψε ο 19χρονος Τζέιμς, σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πολλά γκολ παραπάνω.
 


Αντώνης Κεφαλωνίτης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0