Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ, πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη της σε ομίλους και ξεπέρασε και σε αυτό την Ρεάλ!

Μπάγερν Μονάχου: Δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ, πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη της σε ομίλους και ξεπέρασε και σε αυτό την Ρεάλ!
Η νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία το βράδυ της Τετάρτης (12/10) σηματοδότησε ακόμη ένα ρεκόρ για τους Βαυαρούς, τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς. Η γερμανική ομάδα έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες στους ομίλους του UEFA Champions League, ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση της Ρεάλ Μαδρίτης με 10!

Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος όταν παίζεις στο κορυφαίο επίπεδο σαν αυτό του UEFA Champions League. Όλοι αυτό λένε, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και είναι αλήθεια. Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με το ευρύ 4-2 την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία και πήρε την πρόκριση για την φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δύο στροφές πριν το τέλος των ομίλων. Αυτή η πρόκριση ήταν η 15η σερί για την ομάδα του Μονάχου, με την Ρεάλ Μαδρίτης μόνο να την ξεπερνά, μιας και οι Μαδριλένοι έχουν 20! 

Επί 15 σεζόν, η Μπάγερν δεν λείπει από την φάση των «16», ένα αν μη τι άλλο τρελό νούμερο. Η γερμανική ομάδα παράλληλα με την ιστορική πρόκριση, πέτυχε ένα εξίσου εντυπωσιακό ρεκόρ, μιας και ξεπέρασε τους «μερένχες» στις διαδοχικές νίκες σε επίπεδο ομίλων της διοργάνωσης. Η νίκη επί της Πλζεν ήταν η 11η σερί για την βαυαρική ομάδα, ξεπερνώντας την Ρεάλ που κατείχε το ρεκόρ με 10! 

Το ρεκόρ αυτό φυσικά έρχεται να προστεθεί στο αμέσως προηγούμενο που είχε σπάσει η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν την προηγούμενη αγωνιστική πάλι κόντρα στους Τσέχους, όταν και έφτασε τα 31 ματς αήττητη στους ομίλους του Champions League, ξεπερνώντας ποια άλλη, την Ρεάλ Μαδρίτης.

Για να πάμε στην τελευταία βαθμολογική απώλεια των Γερμανών στους ομίλους θα πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στη σεζόν 2020-21, στο ματς της Μπάγερν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Από τότε μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης (12/10), η Μπάγερν κέρδισε όλα της τα παιχνίδια στη φάση των ομίλων, 11 ματς, 11 σερί νίκες! Εάν κάποιος θέλει να ψάξει για την τελευταία της ήττα τότε πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω, την σεζόν 2017-18 όταν είχε χάσει με 3-0 εκτός έδρας από την Παρί Σεν Ζερμέν.  


Πιο αναλυτικά κέρδισε κατά σειρά: 

2020-21 

Λοκομοτίβ Μόσχας (2-0)

2021-22 

Μπαρτσελόνα (3-0, 3-0)

Ντιναμό Κιέβου (5-0, 2-1)

Μπενφίκα (4-0, 5-2)

2022-23 

Βικτόρια Πλζεν (5-0, 4-2)

Ίντερ (2-0)

Μπαρτσελόνα (2-0)

Αντώνης Κεφαλωνίτης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0