Football Talk

Champions League, 3ος όμιλος: Κράτησε «όρθια» την Μπαρτσελόνα ο Λεβαντόφσκι στο ματς της χρονιάς κόντρα στην Ίντερ – Άνετα στους «16» η Μπάγερν Μονάχου (video)

Champions League, 3ος όμιλος: Κράτησε «όρθια» την Μπαρτσελόνα ο Λεβαντόφσκι στο ματς της χρονιάς κόντρα στην Ίντερ – Άνετα στους «16» η Μπάγερν Μονάχου (video)

Χωρίς νικητή, αλλά με έξι γκολ και τρομερό φινάλε, ολοκληρώθηκε το… ματς της χρονιάς μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ίντερ με το τελικό 3-3, να διατηρεί τις λιγοστές ελπίδες των Καταλανών για πρόκριση στη φάση των «16».. Επίδειξη δύναμης για την Μπάγερν Μονάχου στο Πλζεν κόντρα στην Βικτόρια με τελικό σκορ το 4-2 και πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ίσως το καλύτερο ματς του φετινού Champions League ως τώρα ήταν αυτό μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ίντερ για την 4η αγωνιστική των ομίλων! Ένα ματς «θάνατός σου, η ζωή μου» για τις δύο ομάδες, με τον Λεβαντόφσκι να ισοφαρίζει στο 90+2’ και το τελικό 3-3 να παρατείνει την αγωνία για την πρόκριση στην φάση των «16».

Οι Καταλανοί ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 40ο λεπτό του αγώνα, με τον Ντεμπελέ, να αξιοποιεί τη σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο και με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή να σκοράρει. Η Ίντερ που στο ξεκίνημα του ματς είχε δοκάρι με τον Τζέκο, επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη για να ανατρέψει τα πράγματα και δεν άργησε να το καταφέρει.

Στο 50’ ο Νικολό Μπαρέλα εκμεταλλεύτηκε το… δώρο του Πικέ και πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1, ενώ στο 64’ ο Λαουτάρο Μαρτίνες με ωραία ενέργεια «άδειασε» τον Γκαρθία και με δυνατό σουτ, που βρήκε και στα δύο κάθετα δοκάρια, έδωσε προβάδισμα στην Ίντερ.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα, που σε περίπτωση ήττας θα έμενε εκτός συνέχειας Champions League, ισοφάρισε στο 82’ με σουτ του Λεβαντόφσκι από το ύψος του πέναλτι και από εκεί κι έπειτα το ματς έγινε… ροντέο!

Στο 89’ κι ενώ όλη η Μπάρτσα βρισκόταν πάνω από τη σέντρα, ο Ονάνα με βολέ βρήκε τον Μαρτίνες στην κόντρα και εκείνος με τη σειρά του, τροφοδότησε τον Γκόσενς, που δεν είχε πρόβλημα να «εκτελέσει» τον Τερ Στέγκεν για το 3-2!

Ο Λεβαντόφσκι βέβαια δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Πολωνός με τρομερή κεφαλιά στο 90+2’ έκανε το 3-3 και κράτησε «ζωντανή» την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι της πρόκρισης, που ωστόσο επιζητά ένα «θαύμα».

Στο φινάλε μάλιστα, οι Καταλανοί χρειάστηκαν τις επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν για να αποφύγουν την ήττα, καθώς η Ίντερ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Γερμανός αρχικά νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ασλάνι στο 90+4’, ενώ στο 90+8’ «απογειώθηκε» για να διώξει την κεφαλιά του Γκόσενς.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν. Οι Βαυαροί ως το 35’ είχαν σκοράρει τέσσερις φορές και ουσιαστικά μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα, τυπική διαδικασία.

Το σκορ άνοιξε ο Σαντιό Μανέ στο 10’ με το 26ο γκολ του στη διοργάνωση, μετά από ασίστ του Γκορέτσκα. Τρία λεπτά αργότερα (13’), ο Τόμας Μίλερ ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, μετά από ωραία κυκλοφορία μεταξύ Σανέ και Κομάν, με τον Γερμανό να πετυχαίνει το 2-0.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γκορέτσκα, ο οποίος με δύο προσωπικά του γκολ στο 25’ και το 35’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Βικτόρια Πλζεν έκανε την… εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 62’ από τον Βιλκάνοβα, ενώ οι Τσέχοι βρήκαν ακόμα ένα στο 75’ με τον Χόλικ.

Φυσικά, αυτά δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, αφού η Μπάγερν ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος, «κλειδώνοντας» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3

Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4

 

Βαθμολογία (4 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 12

Ίντερ 7

Μπαρτσελόνα 4

Βικτόρια Πλζεν 0

 

Επόμενη αγωνιστική (26/10):

19:45 Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν

22:00 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0