Football Talk

Νάπολι – Άγιαξ 4-2: Ασταμάτητοι «παρτενοπέι», πρόκριση με τεσσάρα και ματιές στο… 6Χ6 της Μίλαν πριν από 30 χρόνια! (video)

Νάπολι – Άγιαξ 4-2: Ασταμάτητοι «παρτενοπέι», πρόκριση με τεσσάρα και ματιές στο… 6Χ6 της Μίλαν πριν από 30 χρόνια! (video)

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο και μία μεστή εμφάνιση στην επανάληψη, ήταν αρκετά προκειμένου να «κλειδώσει» η Νάπολι την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League, με τους «παρτενοπέι» να επικρατούν με 4-2 του Άγιαξ, να κάνουν το 4Χ4, να φτάνουν τους 12 βαθμούς και να… κυνηγούν το επίτευγμα της Μίλαν!

Ουδείς θα περίμενε ότι θα ρωτάγαμε κάτι τέτοιο όταν ξεκίνημα της σεζόν του Champions League, αλλά... ποιος θα σταματήσει… αυτή τη Νάπολι; Αυτή είναι πλέον η απορία, με την ομάδα του Σπαλέτι να κάνει το 4Χ4 στον 1ο όμιλο του θεσμού, επικρατώντας με εξαιρετική εμφάνιση του Άγιαξ με 4-2.

 

Η εξέλιξη της συνάντησης της 4ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έγινε φανερή από το ξεκίνημα, με τη Νάπολι να παίρνει το προβάδισμα, ύστερα από τρομερή συνεργασία των Ζιελίνσκι και Λοθάνο και άψογη κεφαλιά του δεύτερου, στην απέναντι γωνία.


Το 1-0 του 4ου λεπτού, έδωσε ψυχολογία στη Νάπολι, ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει στο 9’ με τον Μπεργκβάιν, αλλά αντί για αυτό, έγινε άμεσα το 2-0. Ο δραστήριος Κβαραχτσιέλια συμμετείχε στην φάση, έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Ρασπαντόρι και ο τελευταίος έκανε το 2-0, με υπέροχο σουτ στην γωνία του Πάσβεερ, σκοράροντας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.


Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε και ο Άγιαξ κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς, στο 49’, με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Κλάασεν σε όλες τις διοργανώσεις. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, ώστε να αποφύγει την τρίτη συνεχόμενη ήττα στον θεσμό, με τη Νάπολι να αποκαθιστά άμεσα την διαφορά των δύο γκολ.


Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με την συμβολή του VAR, ο Γεωργιανός «αστέρας» τους ανέλαβε την ευθύνη και το 3-1 στο 62’ ήταν γεγονός, με τον Κβαραχτσιέλια να φτάνει τα 7 γκολ σε 13 ματς, όντας από τους κορυφαίους της ομάδας του φέτος.


Στον εναπομείναντα χρόνο, το ματς έγινε πιο δυνατό, ο Άγιαξ είδε τους Μπάσεϊ, Τίμπερ και Άλβαρες να «κιτρινίζονται», αλλά να μειώνει με πέναλτι του Μπέργκβαϊν, με το τελικό 4-2 να διαμορφώνεται από τον Ανγκισά, ύστερα από λάθος του Μπλιντ και να σηματοδοτεί την 4η συνεχόμενη νίκη της Νάπολι στο Champions League, που πλέον ψάχνει το πρώτο 4Χ4 ιταλικής ομάδας στον 21ο αιώνα, με τη Μίλαν να είναι η τελευταία που το έκανε πριν από 30 χρόνια.


Νάπολι:
Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ζεσούς, Ολιβέρα, Ανγκίθα (49’ Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοθάνο (77’ Πολιτάνο), Κβαρατσχιέλια (77΄ Ελμάς), Ρασπαντόρι (50’ Όσιμεν)

Άγιαξ: Πασβέερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Τίμπερ, Σάντσες (65’ Μπάας), Τέιλορ (64’ Γκρίλιτς), Άλβαρες, Κλάασεν, Μπέργκβαϊν (84’ Οκάμπος), Κούντους (65’ Μπρόμπεϊ), Μπεργκίς (84’ Κονσεϊσάο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0