Football Talk

Champions League, 6ος όμιλος: Ο Ρούντιγκερ «έσωσε την παρτίδα» για την Ρεάλ στην Βαρσοβία – «Διπλό» με ηγέτη Βέρνερ για την Λειψία στη Γλασκώβη (video)

Champions League, 6ος όμιλος: Ο Ρούντιγκερ «έσωσε την παρτίδα» για την Ρεάλ στην Βαρσοβία – «Διπλό» με ηγέτη Βέρνερ για την Λειψία στη Γλασκώβη (video)
Με γκολ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρεάλ ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στην μαχητική Σαχτάρ Ντόνετσκ των πολλών προβλημάτων. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λειψία «απέδρασε» από την έδρα της Σέλτικ με 2-0 έχοντας πρωταγωνιστική τον Τίμο Βέρνερ που πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αν και βρέθηκε κοντά στην πρώτη της ήττα στο φετινό Champions League από την μαχητική Σαχτάρ Ντόνετσκ, ήρθε ισόπαλη 1-1 με γκολ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στις καθυστερήσεις δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί των 13 επίσημων αγώνων που μετράει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ισορροπημένο ρυθμό και χωρίς μεγάλη φάση, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει μια μικρή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Στο 18’ ο Καρίμ Μπενζεμά απείλησε την εστία του Τρουμπίν, με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών να αποκρούει διώχνοντας τον κίνδυνο. Το ημίχρονο κύλησε με την Ρεάλ να βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο με σχετική άνεση, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να βρει δίχτυα που έδινε το δικαίωμα στη Σαχτάρ να ανεβάσει μέτρα στο γήπεδο με ορθολογικό τρόπο. 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 46’, η ομάδα του Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά του Ζούμπκοφ. Μετά την επίτευξη του τέρματος, η Σαχτάρ με αυξημένη ψυχολογία είχε και άλλες ευκαιρίες με κυριότερα παραδείγματα τις στιγμές των Μούντρουκ και Ζούμπκοφ που δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

 

Και ενώ η αναμέτρηση έδειχνε πως θα τελείωνε με την Σαχτάρ να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη, στο 97’ ο Αντόνιο Ρούντιγκερ που είχε προωθηθεί, με δυνατή κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Τόνι Κροος έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία δίνοντας στη «Βασίλισσα» τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Σέλτικ – Λειψία 0-2

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λειψία πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στη Γλασκώβη επί της Σέλτικ με 2-0 που την εκτοξεύει στην 2η θέση με έξι βαθμούς, έναν μπροστά από την 3η Σαχτάρ.

Στο πρώτο μέρος, η Σέλτικ μπήκε δυνατά εκμεταλλευόμενη την έδρας της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπλάσβιτς. Στο 42’ οι γηπεδούχοι είχαν αναγκαστική αλλαγή, αφού ο εξτρέμ Λιελ Αμπαντά δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δίνοντας την θέση του στον Τζέιμς Φόρστερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λειψία ανέβασε την  απόδοση της και στο 75’ με εξαιρετική κεφαλιά του Τίμο Βέρνερ πήρε το προβάδισμα. Το γκολ που σημείωσε η γερμανική ομάδα, έδωσε την δυνατότητα στον Μάρκο Ρόσε να προχωρήσει σε αλλαγές που θα την βοηθούσαν να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα.



Μάλιστα, ο Φόρσμπεργκ στο 84’ «διπλασίασε» τα γκολ της Λειψίας, με το 2-0 να μην αλλάζει έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Οι Γερμανοί μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα στην φετινή αγωνιστική περίοδο, έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα τους τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες. 

 

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (46’ Ζούμπκοφ – 90+7’ Ρούντιγκερ)

Σέλτικ – Λειψία 0-2 (75’ Βέρνερ, 84’ Φόρσμπεργκ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

  • Ρεάλ Μαδρίτης 4 10
  • Λειψία 4 6
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 5
  • Σέλτικ 4 1

Η επόμενη αγωνιστική του 6ου ομίλου (25/10):

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0