Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1: Το ιστορικό γκολ του Εμπαπέ δεν αρκούσε καθώς οι Γαλλοί το πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1: Το ιστορικό γκολ του Εμπαπέ δεν αρκούσε καθώς οι Γαλλοί το πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα (video)
Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχτηκε την Μπενφίκα στο Παρκ Ντε Πρενς, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες (1-1). Ιστορική μέρα για τον Εμπαπέ, ο οποίος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.
Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κιλιάν Εμπαπέ να αποχωρεί από το Παρίσι, ο ίδιος έδωσε την καλύτερη απάντηση,σημιώνοντας γκολ που τον τοποθέτησε στην κορυφή των σκόρερ της Παρί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η απάντηση ήρθε από τον Ζοάο Μάριο, σε αγώνα όπου πρωταγωνίστησαν τα... πέναλτι.

Εξαιρετική τακτικά, παρουσιάστηκε η ομάδα του Γκαλτιέ στο πρώτο μέρος, με χαμηλό βαθμό ρίσκου και ασφάλεια στα μετόπισθεν. Έτσι ξεκίνησε να χτίζει με υπομονή και (παρά την απουσία του Μέσι), κατόρθωσε να γίνει απειλητική... ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του τελευταίου τετάρτου.Έτσι κατόρθωσε και να σκοράρει, όταν στο 38ο λεπτό ο Μπερνάτ πραγματοποίησε κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, ο Αντόνιο Σίλβα τον ανέτρεψε και ο Κιλιάν Εμπαπέ έστησε την μπάλα στην «λευκή βούλα». Εύκολη δουλειά για τον 24χρνονο επιθετικό, ο οποίος νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για να σημειώσει το γκολ υπ' αριθμόν 31με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι ξεπέρασε τον Έντινσον Καβάνι των 30 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλε», για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σχεδόν με την συμπλήρωση 17 λεπτών από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Μπενφίκα βρήκε την ισοφάριση. Όλα ξεκίνησαν από ανατροπή του Βεράτι στον Ράφα Σίλβα, ενώ χρειάστηκε η βοήθεια του VAR... ώστε ο Μάικ Όλιβερ να υποδείξει παράβαση πέναλτι. Έτσι ο Ζοάο Μάριο ανέλαβε την εκτελεση και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Μπερνάτ (85' Μουκιελιέ), Βεράτι, Βιτίνια *=(85' Ρουίθ), Χακίμι (74' Εκιτίκε), Σαράμπια, Νεϊμάς, Εμπαπέ (90' Σολέρ)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Μπα (63' Ζιλμπέρτο), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Όρσνες, Φλορεντίνο (77' Γκονσάλβες), Φερνάντεθ, Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα (77' Ντράξλερ), Ράμος (77' Πίνιο)

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0