Football Talk

Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους 2-0: Ιστορική νίκη με «σούπερ» Ατζίλι απέναντι στο φάντασμα της Γιουβέντους (video)

Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους 2-0: Ιστορική νίκη με «σούπερ» Ατζίλι απέναντι στο φάντασμα της Γιουβέντους (video)
Τρέλα στην Χάιφα, όπου οι οπαδοί της ομώνυμης Μακάμπι είδαν την ομάδα τους να επικρατεί με σκορ 2-0 απέναντι στην Γιουβέντους.

Είκοσι χρόνια μετά την ιστορική επικράτηση απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0), η Μακάμπι Χάιφα γεύτηκε την χαρά μιας ευρωπαϊκής επιτυχίας. Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, ξέσπασε απέναντι στην προβληματική Γιουβέντους του Αλέγκρι... χάρη στην «ντοπιέτα»του Ομέρ Αζίλι.


Σαρωτικοί οι Ισραηλινοί στο πρώτο μέρος, καθώς ήταν κυρίαρχοι απέναντι στο φάντασμα της Γιουβέντους. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και οι γηπεδούχοι το απέδειξαν μόλις στο 7ο λεπτό. Μία σέντρα του Κορνούντ βρήκε αποδέκτη τον Ατζίλι, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι

Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε δοκάρι, όταν ο Σερί με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την ατυχία να του στερεί το 2-0. Όσο το παιχνίδι συνεχιζόταν, οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να ανακάμψουν, και έτσι αναπόφευχτα δέχτηκαν και δεύτερο γκολ... όταν ο Ατζίλι δέχτηκε πάσα του Πιερό και με αριστουργηματική εκτέλεση διεύρυνε το υπέρ του προβάδισμα.
Η εικόνα του ημιχρόνου αποτυπώθηκε στις τελικές των μπιανκονέτι, οι οποίοι κατόρθωσαν να απειλήσουν μονάχα μία φορά, όταν ο Βλάχοβιτς  είδε τον Κοέν στο 45' να του βάζει στοπ σε εξαιρετική κεφαλιά.

Το δεύτερο 45λεπτο βρήκε την Γηραιά Κυρία σαφώς πιο πιεστική, προσπαθόντας μονίμως να απειλήσει την εστία του απροσπέλαστου Κοέν, ο οποίος δήλωνε μονίμως παρών. Όπως ήταν λογικό ο κόουτς Μπακχάρ πραγματοποίησε αλλαγές, οι οποίες έκαναν πιο αμυντικό το σύστημα του και σε συνδυασμό με καθυστερήσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού... κατόρθωσε να παγώσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Έτσι το σκορ παρέμεινε ως έχει και η Μακάμπι πανηγύρισε μία ιστορική νίκη μαζί με το εκρηκτικό κοινό της.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μακάμπι Χάιφα: 
Κοέν, Κορνούντ (71' Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Μπατουμπίνισκα, Σούντγκεν, Λαβί, Μοχάμεντ (86' Τσιμπότα), Σερί, Νταβίντ (72' Αμπού Φανί), Πιερό (86' Ρουκάβιτσα), Ατζίλι (66' Σεκ)

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο (68' Κιν), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο (74' Μιρέτι), ΜακΚένι (46' Κόστιτς), Ραμπιό, Παρέδες (46' Λοκατέλι), Κουαδράδο, Ντι Μαρία (24' Μίλικ), Βλάχοβιτς

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0