Football Talk

ΠΑΟΚ: Αν σκοράρει δύο γκολ, μία φορά στα εννέα ματς, πώς να σώσει την «παρτίδα»; (video)

ΠΑΟΚ: Αν σκοράρει δύο γκολ, μία φορά στα εννέα ματς, πώς να σώσει την «παρτίδα»; (video)
Έλλειψη συγκέντρωσης, φυσικής κατάστασης ή αδυναμία να «τελειώσει» τα ματς; Μάλλον ένας συνδυασμός και των τριών, έχει χτυπήσει τον φετινό ΠΑΟΚ!
Σχετικά Άρθρα
Στο ίδιο έργο θεατής ο ΠΑΟΚ. Το μονοκόμματο σουτ του Μπελμόντ, στην ισοπαλία με τον Λεβαδειακό (09/10, 1-1), τον άφησε να απορεί, τι πήγε λάθος και «πέταξε» δύο βαθμούς. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη, σε μόλις επτά αγωνιστικές! Με λίγα λόγια, έχει πάψει να είναι σύμπτωση.

Προφανώς, η έλλειψη συγκέντρωσης βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του προβλήματος. Δεν νοείται μία ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλές βλέψεις, μία ομάδα με τον «κυνικό» Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της, να δέχεται επί τρία συναπτά παιχνίδια, γκολ στις καθυστερήσεις. Ανεξήγητη χαλάρωση; Υπερβολικό άγχος; Κακή φυσική κατάσταση; Ίσως και τα τρία, αλλά σε πρώτο πλάνο οφείλει να τεθεί κι ένας ακόμα παράγοντας.



Ο ΠΑΟΚ «αρνείται» να... καθαρίσει τα παιχνίδια νωρίς. Είτε έχει γίνει αντιληπτό, είτε όχι, μόλις σε ένα ματς φέτος, σε Ευρώπη και Ελλάδα, έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μία φορά: στη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (28/08, 2-1). Ακόμα και τότε, είχε δεχτεί γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Νάρεϊ τον «λύτρωσε» στο 90+6'!

Η επιθετική «ανομβρία», ωστόσο, δεν είναι αποτέλεσμα έλλειψης δημιουργίας. Ο ΠΑΟΚ στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει 12,7 σουτ ανά ματς, κατά μέσο όρο. Τα τέσσερα από αυτά, μάλιστα, καταλήγουν στον στόχο, ενώ σύμφωνα με τα Expected Goals, θα έπρεπε στην έδρα του να σκοράρει 1.9 γκολ ανά παιχνίδι, και 1.37 μακριά από την Θεσσαλονίκη!

Ναι, η τύχη δεν τον ευνοεί. Το απουσιολόγιο στην επίθεση είναι γεμάτο. Φάνηκε, από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου κλήθηκε να «επιστρατεύσει» τον 20χρονο, Βασίλη Γκορντεζιάνι, για να καλύψει το κενό των Ολιβέιρα-Τόμας.

Αναποδιές, δεδομένα, θα προκύψουν. Ούτε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε υπολογίσει πως θα πορευτεί σε κρίσιμα ματς, χωρίς τον Σπόραρ, αλλά βρήκε τις λύσεις από τον Αϊτόρ. Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα «παίρνει» γκολ επί τρία σερί παιχνίδια από τον Λιβάι Γκαρσία.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να δει το «τρένο» να χάνεται από νωρίς, μιας και βρίσκεται ήδη στο -9 από την κορυφή, ήρθε η σειρά του Ραζβάν Λουτσέσκου να βρει λύσεις. Κι αν οι παίκτες του αδυνατούν, στην παρούσα φάση, να «τελειώσουν» τα ματς, οφείλει να βρει τον τρόπο, ώστε να τα διαχειρίζονται.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0