Football Talk

Λοριάν: Ο φετινός… φόβος των Εμπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ

Λοριάν: Ο φετινός… φόβος των Εμπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ

Τη σεζόν 2020-2021 ήταν η Λιλ αυτή που έκανε το θαύμα και πήρε το πρωτάθλημα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Φέτος, η έκπληξη της Ligue 1 είναι αναμφίβολα η ομάδα της Λοριάν, που με τη συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από τους «αστέρες» των Παριζιάνων.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν, με τη φοβερή πορεία που πραγματοποιεί φέτος η ομάδα της Λοριάν. Ο σύλλογος από τη Βρετάνη είναι, αυτή τη στιγμή, στη δεύτερη θέση της Ligue 1, έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς και ακολουθεί την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, με έναν πόντο λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν η Λοριάν είχε τερματίσει στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είχε μόλις τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τις θέσεις που οδηγούσαν στον υποβιβασμό, εξασφαλίζοντας τη σωτηρία της δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Συνολικά, συγκέντρωσε 36 πόντους, σημειώνοντας οκτώ νίκες.

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση που συνέβη το καλοκαίρι, ήταν η αντικατάσταση του προπονητή Κριστόφ Πελισιέ, με τον Ρεζί Λε Μπρι. Ο κορμός της ομάδας διατηρήθηκε και δαπανήθηκαν μόλις 5,7 εκατομμύρια ευρώ για την συμπλήρωση του υπόλοιπου «παζλ».

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι έχει καταφέρει ήδη, σε αυτές τις δέκα αγωνιστικές που έχουν παιχτεί, να φτάσει τον αριθμό των νικών που έκανε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν! Η μοναδική της ήττα έως τώρα είναι από την Λανς εκτός έδρας με 5-2 (31/8), ενώ μοιράστηκε από έναν βαθμό με την Τουλούζ (2-2, 21/8), επίσης μακριά από την έδρα της. Έχει βρει δίχτυα 21 φορές και έχει δει την εστίας της να «παραβιάζεται» 14.

Μπορεί η Λοριάν να δέχεται γκολ με συνέπεια, ωστόσο έχει αποδείξει ότι δύναται να σκοράρει περισσότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασικός της επιθετικός, Τέρεμ Μόφι, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, έχοντας πετύχει οκτώ γκολ, παρέα με τους… Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ!

Το μεγάλο «crash test» για την ομάδα της Βρετάνης θα έρθει στη 14η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος (6/11). Τότε, θα υποδεχθεί στο στάδιο «Ντι Μουστουάρ» την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. Αν καταφέρει να συνεχίσει μέχρι τότε με αυτόν το ρυθμό που έχει, θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την παρέα του Μέσι, του Εμπαπέ και του Νεϊμάρ!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0