Football Talk

Έχει απαντήσεις για όλους ο Παναθηναϊκός! (video)

Έχει απαντήσεις για όλους ο Παναθηναϊκός! (video)
Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (9/10), ήταν ακόμη ένα με πολλά χαμόγελα στους Αμπελόκηπους, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-0 και να διατηρεί το... απόλυτο, όντας πρώτος στην βαθμολογία! 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Επτά διαδοχικές νίκες, επτά συνεχόμενες αναμετρήσεις από τις οποίες ο Παναθηναϊκός φεύγει νικητής στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Το… πράσινο τρένο, τρέχει με σπασμένα τα φρένα και δίνει απαντήσεις σε όλους τους αντιπάλους που θέλουν να του βάλουν δύσκολα.

Στην Λεωφόρο δεν περνάς εύκολα αν δεν φοράς την εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, με κάθε ευκαιρία δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στους Αμπελόκηπους και στηρίζει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Ακόμη και σε αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, παιχνίδι δηλαδή με μια μικρομεσαία ομάδα, που είναι όμως απειλή για να χάσει βαθμούς κάθε αντίπαλος. Το Απόστολος Νικολαΐδης ήταν κατάμεστο και για ακόμη ένα βράδυ οι φίλαθλοι έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη.

Όλα αυτά φυσικά, δεν θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί αν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μαζί με τον προπονητή τους δεν… έπειθαν με την απόδοση τους. Απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, η αλήθεια είναι πως το άγχος και η πίεση… βάρεσε κόκκινο. Χρειάστηκαν 80 αγωνιστικά λεπτά για να βρει γκολ και αυτό από μόνο του μπορεί να εξηγήσει πολλά. Μάλιστα, είναι το πιο… καθυστερημένο σε χρόνο πρώτο γκολ που πετυχαίνει την φετινή σεζόν το «τριφύλλι», με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα να αναλαμβάνει πάλι την εκτέλεση του πέναλτι επιτυχημένα.

Ο Αστέρας Τρίπολης, έπαιξε… φουλ άμυνα, έχοντας 11 ποδοσφαιριστές πίσω από τη σέντρα και την μπάλα, κάνοντας τη ζωή του «τριφυλλιού» δύσκολη. Από το πρώτο λεπτό κιόλας, οι Αρκάδες έδειξαν την διάθεση τους, αφού οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από τη σέντρα. Τα πρώτα 30’ δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Το… αντιποδόσφαιρο που έπαιξαν οι Τριπολιτσιώτες, λίγο έλειψε να κοστίσει στον Παναθηναϊκό, καθώς τα μαρκαρίσματα ήταν επικίνδυνα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να είναι επιεικής στο σημειωματάριο των καρτών του.

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να οδηγήσουν την μπάλα στο... πλεχτό. Η απουσία του Άνταμ Τσέριν ήταν τουλάχιστον αισθητή, καθώς στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, ο Μπερνάντ έμοιαζε χαμένος στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν καθοριστικός, παίζοντας με «ψυχή» και αυτοθυσία. Ένα… ατσούμπαλο μαρκάρισμα του Χερόνιμο Μπαράλες, λίγο έλειψε να του στερήσει το υπόλοιπο του παιχνιδιού, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού όμως να σφίγγει τα δόντια και να συνεχίζει στο παιχνίδι.

Η νέα, Κυριακάτικη, νίκη του Παναθηναϊκού τον… καρφώνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο +7 από τον δεύτερο στην βαθμολογία Ολυμπιακό, στους 21 βαθμούς, έχοντας πετύχει το απόλυτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0