Football Talk

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Έβδομη σερί νίκη χάρη στον Πέδρι και κορυφή για τους «μπλαουγκράνα» (video)

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Έβδομη σερί νίκη χάρη στον Πέδρι και κορυφή για τους «μπλαουγκράνα» (video)

Η Μπαρτσελόνα δεν «έπιασε» τα γνωστά της στάνταρ αλλά επικράτησε της Θέλτα με 1-0 για την 8η αγωνιστική και…συγκατοικεί με την Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα στο Champions League από την Ίντερ, αναζητούσε μια νίκη που θα επανάφερέ το θετικό κλίμα και θα ανακτούσε την άσχημη ψυχολογία που είχε δημιουργηθεί. Και την βρήκε στην αναμέτρηση με την Θέλτα, όπου επικράτησε με 1-0 πετυχαίνοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη στην La Liga διατηρώντας  θέση στην κορυφή της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την Ρεάλ Μαδρίτης στους 20 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους «μπλαουγκράνα» να θέλουν να επιβάλουν την κυριαρχία τους και να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος το συντομότερο δυνατό. Στο 11’ το σουτ του Ραφίνια αιφνιδίασε τον Μάρτσεστιν που τελικά έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι.

 

Έξι λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με τον Πέδρι έπειτα από το παράλληλο γύρισμα του Γκάβι με τον Νόυνιες να μην διώχνει αποτελεσματικά και τον Ισπανό να σκοράρει σε κενή εστία.

Η δυναμική της ομάδας του Τσάβι στον αγωνιστικό χώρο, αποτυπώνεται από το 87% κατοχή της μπάλας που είχαν στο πρώτο ημίωρο, φτάνοντας στα «καρέ» της Θέλτα με σχετική ευκολία.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιάσουν στον…ύπνο την Μπαρτσελόνα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 47’. Ο Άσπας μοίρασε στον Ροντρίγκες αλλά ο τελευταίος αστόχησε προ του Τερ Στέγκεν σε μια φάση που η Θέλτα βγήκε στην κόντρα ορθολογικά με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι αλλαγές των δύο προπονητών επηρέασαν την εικόνα του παιχνιδιού με την Θέλτα να σκοράρει στο 69’ με τον Λάρσον, ένα γκολ ωστόσο που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικήτρια την Μπαρτσελόνα που δέχτηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να το πληρώσει. Για τους Καταλανούς, ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» αρχικά ενάντια στην Ίντερ για το Champions League και το Σαββατοκύριακο εκτός έδρας Clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ (77’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Αλόνσο, Άλμπα (86' Έρικ Γκαρσία), Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι (64’ Ντε Γιόνγκ), Ραφίνια (64’ Ντεμπελέ), Λεβαντόβσκι, Τόρες (63’ Φεράν Τόρες)

Θέλτα (Α. Μπρόγγι): Μαρτσεσίν, Μάγιο (90+3 Μινγκέθα), Νούνιεθ, Αϊντού, Γκαλάν, Βέιγκα (75’ Σολάρι), Τσέρβι (84' Πασιένσα), Μπελτράν, Όσκαρ, Άσπας, Λάρσεν (75’ Κάρλος Πέρεζ)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0