Football Talk

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Όσο έχει τέτοιον Αϊτόρ είναι... ασταμάτητος! (video)

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Όσο έχει τέτοιον Αϊτόρ είναι... ασταμάτητος! (video)
«Τρένο» δίχως... φρένα ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με σκορ 1-0 (09/10) του Αστέρα Τρίπολης, έκανε το 7/7 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, στο +7 από τον Ολυμπιακό!
Ούτε ο Αστέρας Τρίπολης «φρέναρε» τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» επικράτησαν των Αρκάδων με σκορ 1-0 (09/10) και έκαναν το 7/7 στη φετινή Super League! «Χρυσός» σκόρερ ποιος άλλος; Ο Αϊτόρ, που πέτυχε το όγδοο γκολ του, μετά από επτά εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα!

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την... κατάρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο δεν είχε κερδίσει για επτά συνεχόμενα ματς, σε κανονική διάρκεια και play-offs! Καθοριστικός για να γίνει αυτό, ήταν και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που απέτρεψε την ισοφάριση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται μόνο-πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, στο +7 από τον δεύτερο, Ολυμπιακό, και πλέον, με το 7/7 να είναι γεγονός, θέτει ως στόχο την ισοφάριση του εκρηκτικού ξεκινήματος της σεζόν 1994/95. Όταν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με εννέα συνεχόμενες νίκες!


1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ορμή της έδρας του, με το Απόστολος Νικολαΐδης να είναι κατάμεστο. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλά οργανωμένος στην άμυνά του και το απέτρεψε.

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια καταγράφηκε στο 33ο λεπτό, με τον προωθημένο Σένκεφελντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, δύο λεπτά αργότερα (35'), αλλά η κεφαλιά του Αϊτόρ, κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Κάπως έτσι, με τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκει δίχτυα στο καλύτερο του τρίλεπτο και τον Αστέρα Τρίπολης σε παθητικό ρόλο, το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς να υπάρχει σκορ.


2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά παρέμεινε προσηλωμένο στο αμυντικό κομμάτι, με αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να δείχνει μπλοκαρισμένο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική, περνώντας στο παιχνίδι τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος και φέρνοντας τον Αϊτόρ στα δεξιά.

Εν τέλει, αποδείχθηκε κίνηση-ματ, αφού ο «σεληνιασμένος» Ισπανός μεσοεπιθετικός κέρδισε το πέναλτι από τον Άλβαρες στο 78ο λεπτό, το εκτέλεσε και «έγραψε» το 1-0!

 

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι από το ματς, ειδικά από το 84ο λεπτό, που έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζουγκάνοβιτς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπρινιόλι γλίτωσε τους συμπαίκτες του από το... σοκ της ισοφάρισης, αποκρούοντας το σουτ του Σίτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού έως το τελευταίο σφύριγμα και έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τη διπλή προσπάθεια του Βέρμπιτς, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Εν τέλει, νικήθηκε από τον Παπαδόπουλου, αλλά ακόμα κι έτσι, οι «πράσινοι» σφράγισαν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους στη φετινή Super League, που τους έφερε στο +7 από τον δεύτερο στον βαθμολογικό πίνακα, Ολυμπιακό!

 

Ο MVP
Κερδίζει το πέναλτι, το εκτελεί και κρίνει την αναμέτρηση. Προφανώς, ο Αϊτόρ. Μέσα σε αυτά, έχει «κερδίσει» και την αποβολή του Τζουγκάνοβιτς.


Η φάση του αγώνα
Έως το 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν το πέναλτι του Αϊτόρ. Στο 90+7', όμως, αντικαταστάθηκε από την επέμβαση του Μπρινιόλι, που γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ένα... σοκ!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75' Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (90+2' Τσοκάι), Πέρεθ, Αϊτόρ, Παλάσιος (63' Βέρμπιτς), Μπερνάρντ, Ιωαννίδης

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45' Θεσκ), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88' Ριέρα), Μπαρτόλο (87' Σίτο), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60' Μουνάφο)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0