Football Talk

Ράμος, Ντάβιντς, Τότι και στην κορυφή... Μπεντόγια: Μία ενδεκάδα γεμάτη κόκκινες κάρτες! (video)

Ράμος, Ντάβιντς, Τότι και στην κορυφή... Μπεντόγια: Μία ενδεκάδα γεμάτη κόκκινες κάρτες! (video)

Ο Σέρχιο Ράμος πήρε την 28η κόκκινη κάρτα της καριέρας του το βράδυ του Σαββάτου (8/10), στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεμς. Ο Ισπανός όσο παράξενο και αν ακούγεται δεν είναι ο πιο «βρώμικος» παίκτης στην ιστορία, με τον Τζεράρντο Μπεντόγια να βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα με τεράστια διαφορά, καθώς αποβλήθηκε συνολικά 46 φορές! 


Η αλήθεια είναι είχε καιρό να το κάνει αλλά ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα γινόταν! Ο Σέρχιο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για 28η φορά στην καριέρα του, αφήνοντας την Παρί Σεν Ζερμέν με παίκτη λιγότερο στον αγώνα κόντρα στη Ρεμς το βράδυ του Σαββάτου (8/10). Η προηγούμενη φορά που είχε αποβληθεί ο Ισπανός αμυντικός ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη, πάλι σε αγώνα της Ligue 1, με αντίπαλο την Λοριάν. Το διάστημα που μεσολάβησε χωρίς αποβολή ήταν αρκετό για τα δεδομένα του Ράμος, ωστόσο ήταν βέβαιο ότι θα ερχόταν αργά ή γρήγορα.

Οι 28 αποβολές μπορεί να είναι εντυπωσιακό νούμερο ωστόσο ο Ισπανός δεν είναι ο πιο «βρώμικος» στην ιστορία καθώς ο Κολομβιανός Τζεράρντο Μπεντόγια είχε αντικρίσει στην καριέρα του συνολικά 46 κόκκινες κάρτες! Φυσικά, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που ήταν πιο… «άτακτοι» στο παιχνίδι τους και τo BN Sports παρουσιάζει μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες.

Γενς Λέμαν (7 κόκκινες κάρτες)

Οι 7 κόκκινες δεν είναι κάτι υπερβολικό ωστόσο όταν πρόκειται για τερματοφύλακα τότε ναι, είναι πράγματι εντυπωσιακό! Ο Γερμανός Γενς Λέμαν αν και πορτιέρο αποβλήθηκε συνολικά 7 φορές στην καριέρα του!

0_Jens-Lehmann.jpg


Σέρχιο Ράμος (28 κόκκινες κάρτες)

Ο Ισπανός πήρε την 28η κόκκινη κάρτα της καριέρας του στο 0-0 της Παρί με τη Ρεμς. Ο Ράμος είναι ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες αποβολές στην ιστορία. Μπορείς να τον πεις και υπαρχηγό αυτής της εντεκάδας!


Αλέξις Ντελγκάδο (22 κόκκινες κάρτες)

Ο Αλέξις θήτευσε σε έξι ισπανικούς συλλόγους στην καριέρα του, Μάλαγα, Χετάφε,  Βαλένθια, Σεβίλλη και Αλαβές. Πολύ ικανός αμυντικός αλλά και αρκετά σκληρός, αντίκρισε συνολικά 22 φορές την κόκκινη κάρτα!  

efdd4-15999222045755-8001.jpg


Πάμπλο Αλφάρο (27 κόκκινες κάρτες)

Η Ισπανία έχει την τιμητική της στη λίστα! Ο Αλφάρο υπήρξε συμπαίκτης με τον Σέρχιο Ράμος στη Σεβίλλη, παίζοντας μαζί μάλιστα 28 φορές. Συνολικά 27 φορές αποβλήθηκε στην καριέρα του. Οι δυο τους δηλαδή έχουν πάρει πάνω από 50 κόκκινες κάρτες, εκρηκτικό δίδυμο αν μη τι άλλο.

pablo-alfaro.jpg


Πάολο Μοντέρο (21 κόκκινες κάρτες)

Δεν θα μπορούσε να λείπει Ουρουγουανός παίκτης από αυτή τη λίστα! Ο Μοντέρο κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία της Serie A, συνολικά 21! Το 2007 μάλιστα, οι «Times» τον έβαλαν στο νούμερο 39 στη λίστα με τους 50 πιο σκληρούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία.


Χεράρντο Μπεντόγια (46 κόκκινες κάρτες)

Ο Κολομβιανός είναι με διαφορά από τον δεύτερο, ο πιο «βρώμικος» ποδοσφαιριστής, κατέχοντας το ρεκόρ αποβολών, με 46 κόκκινες κάρτες! Σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Σάντα Φε και την Μιγιονάρος το 2012, ο Μπεντόγια είχε τιμωρηθεί, πέρα από την κόκκινη κάρτα, για 15 ματς καθώς είχε ρίξει αγκωνιά και κλωτσιά το κεφάλι αντιπάλου του!

Αφότου κρέμασε τα παπούτσια του, ο Μπεντόγια ασχολήθηκε με την προπονητική και στην πρώτη του εμφάνιση ως βοηθός προπονητή στη Σάντα Φε… αποβλήθηκε!


Σίριλ Ρουλ (27 κόκκινες κάρτες)

Ο Ρουλ αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του στη Γαλλία με την Μπαστιά, τη Λανς, την Μπορντό, τη Νις και τη Μαρσέιγ. Συνολικά πήρε 25 κόκκινες κάρτες και 187 κίτρινες κάρτες στην καριέρα του, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στη Ligue 1!

cyril-rool-1635523010-73803.jpg


Έντγκαρ Ντάβιντς (25 κόκκινες κάρτες)

Ένας από τους σπουδαιότερους και πιο τεχνικούς χαφ της γενιάς του ο Ντάβιντς αλλά και σκληρός παράλληλα στο παιχνίδι του. Αποβλήθηκε 25 φορές συνολικά στην καριέρα του.


Ρικάρντο Κουαρέσμα (14 κόκκινες κάρτες)

Αν και εξτρέμ, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έχει καταφέρει να αποβληθεί συνολικά 14 φορές στην καριέρα του. Παίκτης με απίστευτη τεχνική αλλά και εκρηκτικό ταπεραμέντο.


Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (15 κόκκινες κάρτες)

Ο «Ίμπρα» σίγουρα δεν είναι και από τα πιο ήσυχα παιδιά. Ισχυρή προσωπικότητα, τεράστιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ωστόσο ουκ ολίγες φορές έχει ξεσπάσματα στους αγώνες του. Συνολικά 15 φορές έχει δεχθεί την κόκκινη κάρτα ο Σουηδός στράικερ.


Φραντσέσκο Τότι (16 κόκκινες κάρτες)

Ο εμβληματικός «καπιτάνο» της Ρόμα, έβαζε τα πόδια του όποτε «έκαιγε» η μπάλα. Αρκετές φορές αν και επιθετικός έπαιρνε κάρτες για σκληρό παιχνίδι, ενώ 16 φορές συνολικά αποβλήθηκε από αγώνα κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του.




Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0