Football Talk

Αγνοείται η λέξη «νίκη» τρία χρόνια για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης!

Αγνοείται η λέξη «νίκη» τρία χρόνια για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει ξεκινήσει με τον πιο ιδανικό τρόπο τη σεζόν, αλλά το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης είναι ένα… κακό σπυρί, που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια έχει ξεχάσει τη λέξη νίκη!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Φτάσαμε στην 7η στροφή της Super League, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετρώντας μόνο νίκες. Το τρίποντο των «πράσινων» στην Τούμπα τους έδωσε μεγάλο αβαντάζ τόσο στο ψυχολογικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς πραγματοποίησε την δεύτερη ανατροπή για την φετινή σεζόν. Όπως είπε και ο Χουάνκαρ στο BN Sports, ήταν στοιχείο που την περσινή σεζόν… αγνοούταν, αλλά η ομάδα πλέον έμαθε να ανατρέπει να παιχνίδια.

Οι στιγμές των πανηγυρισμών όμως τελείωσαν και πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφεται στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει γίνει… κακό σπυρί για το «τριφύλλι». Αν κανείς παρατηρήσει τις τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στην αθηναϊκή ομάδα και τους Αρκάδες, θα πρέπει να γυρίσει πίσω στον Δεκέμβριο του 2019, για να βρει την τελευταία νίκη των «πράσινων».

Στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν τότε ο Γιώργος Δώνης, ενώ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη, πέτυχε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Μάλιστα, ο Αστέρας Τρίπολης, μαζί με την τον Βόλο αποτελούν τις δύο ομάδες, απέναντι στις οποίες ο Έλληνας εξτρέμ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του. Τρία στον αριθμό.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Παναθηναϊκός σε οκτώ αγωνιστικές, αγνοεί την λέξη «νίκη» απέναντι στους Τριπολιτσιώτες. Την περασμένη σεζόν οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με σκορ 2-1 και 1-0 αντίστοιχα.

Πρεσβευτής των δύο αυτών… αποτυχιών για το «τριφύλλι» ήταν ο Χερόνιμο Μπαράλες, καθώς είχε συμμετοχή σε δύο από τα τρία γκολ στις δύο αυτές αναμετρήσεις. Για τον 35χρονο Αργεντινό, ο Παναθηναϊκός αποτελεί μεγάλο… ερέθισμα, όντας ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ως παίκτης της Τρίπολης. Ο Μπαράλες έχει βρει 6 φορές δίχτυα απέναντι στους «πράσινους» με 5 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 σε αγώνα Κυπέλλου.
Η καλύτερη εμφάνιση που έχει καταγράψει είναι τον Απρίλιο του 2015, όταν στο μπρα-ντε-φερ με τον Μάρκους Μπεργκ ήρθαν... ισόπαλοι (2-2).

Συνεχίζοντας την πορεία προς την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, συναντάμε τρεις διαδοχικές ισοπαλίες την σεζόν 2020/21. Οι δύο αγώνες για τα play off και ο ένας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στην 14η αγωνιστική και την έναρξη του δεύτερου γύρου! Η μια εκ των δύο ισοπαλιών μάλιστα, είναι εκείνη όπου ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο τερματοφύλακας των Αρκάδων… σκότωσε τους φιλοξενούμενους στο 7ο λεπτό των καθυστερίσεων, καθώς η άμυνα του «τριφυλλιού» τον άφησε αμαρκάριστο εντός της περιοχής στην τελευταία φάση του αγώνα!

Στο πρώτο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της ίδιας χρονιάς (2020/21), ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Τρίπολη με το κεφάλι κατεβασμένο, καθώς δεν είχε καταφέρει να αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που του δόθηκαν για να πετύχει γκολ και ο… νόμος του ποδοσφαίρου δικαίωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν ένα γκολ με τον Ριέρα στο 73ο λεπτό!

Στη σεζόν 2019/20 φτάνουμε στην τελευταία νίκη που προαναφέραμε, την οποία οι «πράσινοι» πέτυχαν στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, αλλά πριν φτάσουμε εκεί προηγήθηκε ακόμη μια ισοπαλία (0-0) στο γήπεδο της Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν για 90 λεπτά και να μοιράζονται από ένα βαθμό!

Ο φετινός Παναθηναϊκός, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γνωρίζει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει, παρά τις απουσίες που έχει. Πλέον, έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα, ακόμη και απέναντι σε κλειστές άμυνες που μπορεί να τον δυσκολεύουν ολίγον τι! Οι σημαντικές απουσίες που θα έχει το απόγευμα της Κυριακής (9/10) όμως, ελπίζουμε να μην επηρεάσει την ομάδα να συνεχίσει την... χειμαρρώδη έναρξη της στο πρωτάθλημα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0