Football Talk

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-2: Επιστροφή από την «κόλαση» με Μοντέστ και... στοπ στη βαυαρική κυριαρχία! (video)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-2: Επιστροφή από την «κόλαση» με Μοντέστ και... στοπ στη βαυαρική κυριαρχία! (video)
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε μία... ανάσα από την τέταρτη σερί εντός έδρας ήττα της στην Bundesliga, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά Μουκοκό και Μοντέστ, την έφεραν από την «κόλαση» του 2-0, στον παράδεισο του 2-2 (08/10) στο 90+5'!
Η Μπάγερν Μονάχου έως το 74ο λεπτό έδειχνε έτοιμη για έναν νέο... περίπατο στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο πρώτο φετινό «Klassiker» στο γερμανικό πρωτάθλημα. Προερχόταν από τρία σερί «διπλά» στην Bundesliga και με το 2-0 υπέρ της, έως το 74ο λεπτό, ποιος φανταζόταν ένα διαφορετικό φινάλε; Μόνο οι Μουκοκό και Μοντέστ!

Ο πρώτος μείωσε στο 74ο λεπτό και ο δεύτερος ισοφάρισε στο 90+5', διαμορφώνοντας το 2-2 (08/10) ως τελικό σκορ! Κάπως έτσι, «φρέναρε» το σερί των Βαυαρών, που μετρούσαν τρία σερί «διπλά», σε παιχνίδια πρωταθλήματος και οκτώ σερί νίκες, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Παράλληλα, οι Βεστφαλοί δεν επέτρεψαν στο σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να ξεφύγει στο +3 στον βαθμολογικό πίνακα και παρέμειναν στο -1 από την κορυφή, με την Ουνιόν Βερολίνου και τη Φράιμπουργκ να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και να αγωνίζονται αύριο (09/10).

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με το πόδι «κολλλημένο» στο... γκάζι στο ματς. Πίεζαν, «πατούσαν» περιοχή με αξιώσεις, αλλά δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν τις επιθετικές προϋποθέσεις σε κάτι ανώτερο. Εν τέλει, το κατάφερε η Μπάγερν Μονάχου στο 33ο λεπτό, μέσω μίας έμπνευσης του Γκορέτσκα.

Ο Μουσιάλα έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, την «έσπασε» στον συμπαίκτη του που βρισκόταν εκτός περιοχής κι αυτός με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο, «έγραψε» το 1-0 για τους Βαυαρούς!

Οι γηπεδούχοι έχασαν «χρυσή» ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Μάλεν, μόλις τρία λεπτά αργότερα (36'), μιας και ο Νόιερ αποσόβησε τον κίνδυνο.

Κάπως έτσι, μετά από μόλις οκτώ λεπτά στο δεύτερο μέρος, αντί να έχουν ισοφαρίσει, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ!

Στο 53' ο Σανέ πήρε μία ωραία πάσα στον άξονα, διένυσε μερικά μέτρα και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής. Ο Μάιερ προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά δίχως υπερβολή, του πήρε η μπάλα τα χέρια... μέσα! Το 2-0 διαμορφώθηκε και ουσιαστικά φάνηκε να «σφραγίζει» το τέταρτο σερί διπλό των Βαυαρών στην Bundesliga, όταν «φιλοξενούνται» από την Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Μάλιστα, το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις... θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, αλλά ο Μουσιάλα στο 64' και ο Γκορέτσκα στο 74' «σπατάλησαν» τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Και την επιθετική... φλυαρία τους, την πλήρωσαν!

Δευτερόλεπτα μετά τη φάση του Γκορέτσκα (74'), ο Μουκοκό πέρασε μία υπέροχη κάθετη πάσα πάσα προς τον Μοντέστ, αυτός ξαναγύρισε την μπάλα στον πρώτο και από τα όρια της μεγάλης περιοχής, κατάφερε να βρει δίχτυα.

Το γκολ του άλλαξε το momentum και οι Βεστφαλοί πίεζαν ολοένα και περισσότερο. Εν τέλει, με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, λόγω αποβολής του Κομάν στο 90', κατάφεραν να κάνουν το... ακατόρθωτο!

Ο Μοντέστ βρήκε δίχτυα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+5'), διαμόρφωσε το 2-2 ως τελικό σκορ, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της Ντόρτμουντ από την... κόλαση, μιας ακόμα ήττας, ενός ακόμα χαμένου «Klassiker».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μάιερ, Σούλε, Χούμελς (46' Βολφ), Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τσαν, Οζκάν (54' Αντεγέμι), Μπραντ, Μάλεν (70' Μοντέστ), Μουκοκό (89' Αζάρ)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ (62' Μαζράουι), Ντέιβις (46' Στάνισιτς), Γκορέτσκα, Σάμπιτσερ (46' Κίμιχ), Σανέ (82' Τσούπο Μότινγκ), Μουσιάλ, Μανέ, Γκνάμπρι (46' Κομάν)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0