Football Talk

Premier League: Ασταμάτητη Σίτι και 20ο γκολ για τον Χάαλαντ – «Πάτησε» τετράδα η Τσέλσι! (video)

Premier League: Ασταμάτητη Σίτι και 20ο γκολ για τον Χάαλαντ – «Πάτησε» τετράδα η Τσέλσι! (video)

Σαν σε προπόνηση, δίχως να προβληματιστεί και να ζοριστεί καθόλου, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-0 της Σαουθάμπτον, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σημειώνει το 20ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ενώ βρισκόμαστε μόνο στον… Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, η Τσέλσι επικράτησε με 3-0 της Γουλβς και «πάτησε» στην τετράδα, ενώ η Μπόρνμουθ πραγματοποίησε τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Λέστερ με 2-1, αποδεικνύοντας πως προς το παρόν, μόνο φαβορί για υποβιβασμό δεν μπορεί να θεωρείται!

Τι και αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο βασικός λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη και μέχρι το 71’ έμοιαζε να έχει σιγήσει; Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής απέναντι στη Σαουθάμπτον, απέδειξε πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τα καταφέρνει και χωρίς αυτόν, τουλάχιστον μέχρι να συνεχίσει το… σερί του και να φτάσει τα 20 γκολ στις 8 Οκτωβρίου, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 4-0 της ομάδας του Χάζενχουτλ και να ανεβαίνουν εκ νέου, με ματς περισσότερο, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, στο 20ο λεπτό, ο Ζοάο Κανσέλο, που πάτησε περιοχή, όντας αριστερό μπακ, έφερε την μπάλα στο αριστερό και ολοκλήρωσε την φάση στην απέναντι γωνία, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στην σεζόν και πανηγυρίζοντας μπροστά στους φίλους της Σαουθάμπτον.

Δώδεκα λεπτά μετά, στο 32’, ο Φιλ Φόντεν πρόσθεσε και άλλο γκολ στο ρεπερτόριό του, έχοντας άμεση συμμετοχή και στο 1-0 της ομάδας του. Πήρε τη μπάλα από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που κατέγραψε την 5η του ασίστ εντός έδρας στα τρία τελευταία ματς κα «έσκαψε» τον Μπαζούνου, για να δώσει στη Σίτι ένα ασφαλές προβάδισμα να διαχειριστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε δύο ακόμη γκολ, με τον Μαχρέζ να «γράφει» το 3-0 στο 49’ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην κάθεται ούτε τώρα… ήσυχος. Διαμόρφωσε με ένα από τα «κλασσικά» γκολ του, με μία επαφή με το αριστερό, το 4-0 στο 65’, ύστερα από ασίστ του Κανσέλο και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι επικράτησε με 3-0 της Γουλβς, που ακόμη δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Μπρούνο Λάζε και ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς ακούγεται όλο και πιο έντονα.

Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες με Ζορζίνιο και Αθπλικουέτα στο ξεκίνημα και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Χάβερτς, σε μία πολύ περίεργη φάση, με την μπάλα να καταλήγει έπειτα από το δοκάρι, στα πόδια του.

Στην επανάληψη, η Γουλβς έδειχνε υπνωτισμένη και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αναμέτρησης, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται από τον Πούλισικ στο 54’ και τον Μπρόγια στο 90’, έπειτα από ασίστ του Μέισον Μάουντ.

 

Παράλληλα, στην 5η θέση της Premier League βρίσκεται πλέον η Νιούκαστλ, η οποία επικράτησε με 5-1 της Μπρέντφορντ, με εξαιρετική εμφάνιση. Το σκορ άνοιξε ο Μπρούνο Γκιμαράες, ύστερα από ασίστ του Τρίπιερ στο 21’, ο Μέρφι έκανε το 2-0, αλλά η Μπρέντφορντ επιχείρησε να φέρει το ματς στα «ίσια» και μείωσε στο 54’ με τον Τόνεϊ.

Ωστόσο, η προσπάθειά της έμεινε ημιτελής, μιας και ο Μπρούνο Γκιμαράες έκανε το 3-1, για να έρθει ο Αλμιρόν και να ολοκληρώσει μία «ονειρική» βραδιά για την ομάδα του, στην δεύτερη συνεχόμενη «πεντάρα» των «καρακαξών».

Τέλος, η Μπόρνμουθ, η οποία έχει θεωρηθεί ως το φαβορί για τον υποβιβασμό από την εκκίνηση της χρονιάς, πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Λέστερ με 2-1 με ανατροπή. Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν με τον Ντάκα, αλλά είδαν την άμυνά τους να λαβώνεται και πάλι και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Μπίλινγκ και Κρίστι να ολοκληρώνουν την επική ανατροπή!

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής, Σάββατο (08/10)

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 4-0 (20’ Κανσέλο, 32΄ Φόντεν, 49’ Μαχρέζ, 65’ Χάαλαντ)

Μπόρνμουθ – Λέστερ 2-1 (67’ Μπίλινγκ, 71’ Κρίστι – 10’ Ντάκα)

Νιούκαστλ – Μπρέντφορντ 5-1 (21’ 56’ Γκιμαράες, 28’ Μέρφι, 82’ Αλμιρόν, 90’ αυτ. Πίνοκ – 54΄ Τόνεϊ)

Τσέλσι – Γουλβς 3-0 (45’+3 Χάβερτς, 54’ Πούλισικ, 89’ Μπρόγια)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0