Football Talk

Σένκεφελντ: Επανήλθε, αλλά χρειάζεται χρόνο και είναι λογικό!

Σένκεφελντ: Επανήλθε, αλλά χρειάζεται χρόνο και είναι λογικό!

Ο Παναθηναϊκός έχει και πάλι στην διάθεση του, τον… leader της άμυνας του Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος όμως χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει μετά από δύο μήνες απραξίας!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την ημέρα που ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με… αφόρητους πόνους στην μέση, στο παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας. Πλέον όμως, επέστρεψε στην ενεργό δράση από την 6η αγωνιστική της Super League, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός στόπερ μετά το ρωγμώδες κάταγμα που υπέστη στην μέση, χρειάστηκε χρόνο για να καταφέρει να μπει σε ρυθμούς προπόνησης, αλλά θα χρειαστεί χρόνο και να βρει τον καλό του εαυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός παρά το καλό του ξεκίνημα του στην αναμέτρηση, έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί και να κερδίσει μονομαχίες δημιουργώντας ορισμένες φάσεις, από τις οποίες κινδύνευσε η εστία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Μάλιστα, μετά από ένα λάθος του Ιταλού γκολκίπερ, ο Νέλσον Ολιβέιρα, κέρδισε την κατοχή και βρέθηκε σε σημείο με συνθήκες πολύ ευνοϊκές.

Με μια πάσα στον Ζίβκοβιτς, που μοίρασε για τον Ντούγκλας Αουγκούστο και αυτός με την μία γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, εκεί που βρισκόταν ο Σένκεφελντ που όμως δεν κατόρθωσε να σταματήσει την πάσα του Βραζιλιάνου και είδε την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του με προορισμό τον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο στράικερ να πετυχαίνει μόλις το δεύτερο γκολ του με τον ΠΑΟΚ.

Πριν από όλα αυτά όμως, ξεκίνησε ακόμη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο11', με τον Ολλανδό στόπερ του Παναθηναϊκού να χάνει τη θέση του και να επιτρέπει στους επιτιθέμενους να αναπτυχθούν έχοντας χώρο. Προς όφελος του «τριφυλλιού» όμως, η μεσοεπιθετική γραμμή είχε επιστρέψει και κάλυψε το κενό σε μεγάλο βαθμό και έτσι μια σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς κατέληξε με ευκολία στα χέρια του Μπρινιόλι.

Φυσικά, όλα αυτά δεν τα λέμε για να κατηγορήσουμε τον στόπερ του Παναθηναϊκού, αλλά για να ξεκαθαριστεί πως κάθε ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τραυματισμό είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει τόσο σε ρυθμούς ομάδας (προπονήσεις, καθημερινότητα και παιχνίδι με μπάλα), όσο και σε αγωνιστικούς (επίσημα παιχνίδια).

Είναι φυσικό, ένας ποδοσφαιριστής όπου απουσίασε σχεδόν δύο μήνες να χρειάζεται χρόνο για επάνοδο. Και πως θα επανέλθει αν δεν πάρει χρόνο συμμετοχής; Έτσι, δίνεται απάντηση και στην απόφαση του Γιοβάνοβιτς να τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή (2/10). Εξάλλου, μην λησμονούμε πως είναι… 11δατος ποδοσφαιριστής και ο Σάρλια αποτελεί δεύτερη επιλογή στην συγκεκριμένη θέση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0