Football Talk

Conference League: Έκανε το «3Χ3» με χατ-τρικ του Μοράλες η Βιγιαρεάλ - Ηττήθηκε στην Ολλανδία ο Απόλλων Λεμεσού (video)

Conference League: Έκανε το «3Χ3» με χατ-τρικ του Μοράλες η Βιγιαρεάλ - Ηττήθηκε στην Ολλανδία ο Απόλλων Λεμεσού (video)

Με «σόου» του Λουίς Μοράλες που πέτυχε τρία γκολ, η Βιγιαρεάλ «διέσυρε» την Αούστρια Βιέννης με 5-0. Στον 5ο όμιλο αν και ο Απόλλων Λεμεσού ισοφάρισε το παιχνίδι δύο φορές, δεν απέφυγε την ήττα από την Άλκμααρ που εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Conference League.

Η Βιγιαρεάλ με τρία γκολ του Λουίς Μοράλες που είχε περάσει ως αλλαγή επικράτησε με 5-0 επί της Αούστρια Βιέννης για την 3η αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Conference League. Τα «κίτρινα υποβρύχια» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο 18’ «άνοιξαν» το σκορ με τον Αλεχάντρο Μπαένα. Μετά το γκολ η Βιγιαρεάλ συνέχισε να πιέζει, με την Αυστριακή ομάδα να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική.

Στο 43’ η  Βιγιαρεάλ «διπλασίασε» τα τέρματα της με τον Ντανζούμα έπειτα από ασίστ του Αλεχάντρο Μπαένα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λουίς Μοράλες πέτυχε και τρίτο γκολ στο 77’, Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 4-0, ενώ στο 88΄ πέτυχε χατ-τρικ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Με αυτήν τη νίκη η Βιγιαρεάλ φτάνει στους εννέα βαθμούς και παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου. Απ’ την άλλη πλευρά, η Αούστρια παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό.

 

Στον πρώτο όμιλο, η Φιορεντίνα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Χάρτς με 0-3 που την έστειλε στην 2η θέση του 1ου ομίλου. Η ομάδα του Βιντζένζο Ιταλιάνο πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα αφού μόλις στο 4’ ο μέσος Ρολάντο Μανταγκόρα σκόραρε για τους «Βιόλα» που ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους. Στο 42’ ο Κριστιάν Κουάμε έκανε το 0-2 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 79’ ο Λούκα Γιόβιτς αύξησε το δείκτη του σκορ σε 0-3 για τους φιλοξενούμενους, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ρίγα και Μπασακσεχίρ έμειναν στο 0-0 με την προσήλωση στο πλάνο και την τακτική να έχουν πρωταγωνστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Μάλιστα, στο 70’ ο μέσος της Ρίγα, Τόμας Σίμκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που δεν εκμεταλλευτήκαν οι Τούρκοι.

 

Στον τέταρτο όμιλο, η Παρτιζάν πέτυχε μεγάλο «διπλό» στην Γερμανία απέναντι στην Κολωνία. Οι Σέρβοι έπιασαν στον…ύπνο του παίκτες του Στέφεν Μπάουγαρντ και μόλις στο 9’ ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς σκόραρε  έπειτα από ασίστ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Μπίμπρας Νάτχο. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Παρτιζάν βρίσκεται στην 1η θέση του τέταρτου ομίλου…συγκατοικώντας με την Νις που έχει τους ίδιους βαθμούς.

Στον 5ο όμιλο ο Απόλλων Λεμεσού αν και ισοφάρισε το σκορ δύο φορές, δεν απέφυγε την ήττα από την Ολλανδική, Άλκμααρ με σκορ 3-2. Στο 16’ ο Όντγκααρντ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλων ισοφάρισε με τον Γιούστεν για το 1-1. Στο δεύτερο μέρος, Ντε Βίτ έκανε το 2-1 για την Άλκμααρ, με την Κυπριακή ομάδα ωστόσο, να μην τα παρατά. Στο 71’ ο δεξιός μπακ, Καμπράλ ισοφάρισε εκ νέου αλλά στο 85’ ο Γέσπερ Κάρλσον διαμόρφωσε το τελικό 3-2 που στέλνει στην κορυφή του ομίλου την ομάδα του με εννέα βαθμούς και τον Κυπριακό σύλλογο στην τελευταία με μόλις ένα πόντο.

 

Με σκορ 0-1 η Τζουγκάρντεν πέτυχε μια μεγάλη νίκη στην έδρα της Γκένκ που την τοποθετεί στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου του Conference League με επτά βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι αν και δέχτηκαν πίεση σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, στο 38’ ο κεντρικός αμυντικός, Μάρκους Ντάνιελσον έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με την Σουηδική ομάδα να το διαφυλάσσει έως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Στο 7ο όμιλο άλλο ένα αουτσάιντερ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του φαβορί, Αναφερόμαστε φυσικά στην Κλουζ που με το γκολ του Ρανγκέλο Τζάνγκα «απέδρασε»  από την καυτή έδρα της Σλάβια Πράγας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ρουμάνοι στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησαν αρκετά στο μισό γήπεδο, μια τακτική που απέδωσε στο μέγιστο βαθμό. Έτσι, Μπαλκάνκι, Σλάβια, Πράγας, Σιβασπορ και Κλούζ ισοβαθμούν με τέσσερεις βαθμούς στο πιο…τρελό γκρουπ της διοργάνωσης.

Στον τελευταίο όμιλο του Conference League, η Σλόβαν Μπρατισλάβας πανηγύρισε το «διπλό» με σκορ 0-2 στην έδρα της Βασιλείας. Στο 35’ ο Λούκας Πάουτσεκ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Σλοβάκικη ομάδα «διπλασίασε» τα τέρματα της με τον Αλεκσάνταρ Σάβριτς, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τέλος. Η Σλόβαν πέτυχε την πρώτη της νίκη και έφτασε τους τέσσερεις βαθμούς, ενώ η Βασιλεία με έξι βαθμούς ισοβαθμεί με την Πιούνικ Γέρεβαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών του Conference League:

1ος όμιλος

Χαρτς – Φιορεντίνα  0-3 (4’ Μαντραγκόρα, 42’ Κουάμε, 79’ Γιόβιτς)

Ρίγας – Μπασακσεχίρ 0-0

2ος όμιλος

Άντερλεχτ – Γουέστ Χαμ 0-1 (79’ Σκαμάκα)

Σίλκεμποργκ – Στεάουα Βουκουρεστίου 5-0 (3’ Κλίνγκε, 8’ Κουσκ, 35’ Ελένιους, 58’ Θόρδαρσον, 71’ Άνταμσεν)

3ος όμιλος

Λεχ Πόζναν – Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-0

Βιγιαρεάλ – Αούστρια Βιέννης  5-0 (18’ Μπαένα, 20’ Ντανζούμα, 76’, 80’, 88’ Μοράλες)

4ος όμιλος

Σλοβάτσκο – Νις 0-1 (54’ Πεπέ)

Κολωνία – Παρτιζάν  0-1 (9’ Μάρκοβιτς)

5ος όμιλος

Ντνίπρο – Βαντούζ 2-2 (5’ Ντόβμπικ, 78’ Πικχαλγιόνοκ - 26’ Φερ, 47’ Γκάσερ)

Άλκμααρ – Απόλλων Λεμεσού  3-2 (16’ Όντγκααρντ, 62’ Ντε Βιτ, 85’ Κάρλσσον – 19’ Γιούστεν, 71’ Καμπράλ)

6ος όμιλος

Μόλντε – Σάμροκ Ρόβερς 3-0 (10’, 49’ Μπρίνχιλντσεν, 58’ Χουσαΐν)

Γάνδη – Τζουργκάρντεν 0-1 (37’ Ντάνιελσον)

7ος όμιλος

Σιβασπόρ – Μπάλκανι 3-4 (1’ Ούλβεσταντ, 75’ Γιεσιλγιούρτ, 90+2’ Γιαταμπαρέ - 20’ Τάκι, 31’ Ποτόκου, 66’ Κορενίτσα, 90+4’ Κρασνίκι)

Σλάβια Πράγας – Κλουζ  0-1 (45’ Τάνγκα)

8ος όμιλος

Πιούνικ – Ζαλγκίρις 2-0 (44’ Ζουνίνιο, 60’ Οτουμπάντζο)

Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας  0-2 (35’ Πάουτσεκ, 45’ Κάβριτς)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0