Football Talk

Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι εκείνος ίδιος μένει... (video)

Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι εκείνος ίδιος μένει... (video)

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο Europa Leagueη οποία όμως ήταν… βαριά, γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε με 3-0 (06/10) από την Καραμπάγκ, πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού. Αναμένεται να «παλέψει» για την 3η θέση με τη Ναντ, έχοντας όμως και ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στην διάθεσή του: τον Μαρσέλο, που έκανε το ντεμπούτο του, ξεσηκώνοντας το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο τελευταίο μισάωρο!

Ο Μαρσέλο περνά στο ματς στο 60, ο κόσμος ξεσηκώνεται και όλα είναι έτοιμα για την πρώτη, φετινή νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Και από εκεί και πέρα, έρχεται ένα απίστευτο… μπλακ άουτ.

Δύο στιγμές αδράνειας είναι αρκετές για να επιφέρουν την… κατάρρευση, με τους «ερυθρολεύκους» να «πληγώνονται» από τον Οβούσου στο 68΄ και τον Βέσοβιτς στο 81’, ενώ μέχρι πρότινος, από ένα γκολ για κάθε ομάδα είχε ακυρωθεί και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από τον Σεϊντάγιεβ.


Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μπορεί η πρώτη ανάγνωση του συστήματος να έδειχνε πως ο Μίτσελ παρατάσσει τον Ολυμπιακό με τετράδα στην ανασταλτική του λειτουργία, όμως κάτι τέτοιο απείχε αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς ο Βρσάλικο αγωνίστηκε ως τρίτος στόπερ, με τον Εμβιλά επίσης να βρίσκεται στην τριάδα, ως ο… μεσαίος.

Aυτό «μπέρδεψε» αρκετά τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα, με τους «ερυθρολεύκους» να μην έχουν την κατοχή της μπάλας και να δέχονται γκολ στο 5ο λεπτό από τον Ζούμπιρ, το οποίο όμως δεν καταλογίστηκε, μιας και o Κάντι, που έκανε τη σέντρα ήταν εκτεθειμένος.

Ο VAR παρενέβη, η εστία των γηπεδούχων παρέμεινε… απαραβίαστη και δειλά-δειλά ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο, με την πρώτη του καλή στιγμή να λαμβάνει χώρα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ, την οποία αποσόβησε με φοβερή απόκρουση στο «γάμα» ο Μαχαμανταλίγιεβ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, η ομάδα του Μίτσελ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 18΄ με τον Σισέ, που σούταρε εκτός εστίας από πλεονεκτική θέση, ενώ το προβάδισμα θα μπορούσε να έρθει και για τους Αζέρους τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Οβούσου βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη και τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Εμβιλά πρόλαβε να διώξει σχεδόν πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το 0-0 στο 22ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε μία καλή στιγμή με τον Ουί Τζο, έπειτα από υπέροχη συνεργασία με τον πολύ δραστήριο Μπιέλ στο 29΄, ενώ οι προϋποθέσεις που «έχτισε» η Καραμπάγκ στο φινάλε του πρώτου μέρους, έλαβαν τέλος από τον Εμβιλά, που είχε πολύ καίριες επεμβάσεις σε όλο το ημίχρονο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έδειξε διατεθειμένος να πιέσει ψηλά και απείλησε πρώτος, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να σουτάρει από πλάγια θέση, με το αριστερό, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 47’.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όλα επισκιάστηκαν από την είσοδο του Μαρσέλο. Από το ντεμπούτο του Βραζιλιάνου με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει την θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη και να δίνει μεγάλη ενέργεια στον Ολυμπιακό!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι «ισοφάρισαν» την αναμέτρηση και στα ακυρωθέντα γκολ, καθώς από σουτ του Βραζιλιάνου σταρ, ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 64΄, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ωστόσο, σε τέτοιου είδους ματς κάθε ευκαιρία είναι σημαντική και ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την αστοχία του, καθώς ο Οβούσου εκμεταλλεύτηκε άψογα την αντεπίθεση, έκανε το 1-0 και ο VAR καταλόγισε ως «νόμιμο» το γκολ του.


Από εκεί και πέρα, η μπάλα έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Γιώργο Μασούρα που λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με σέντρα-σουτ στο 70’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, οι Αζέροι θα μπορούσαν να κάνουν και το 2-0, αν ο Τζολάκης δεν αντιδρούσε εξαιρετικά στην προσπάθεια του Κάντι.

Ό,τι δεν έγινε όμως τότε, έγινε στο 81’, με τον Βέσοβιτς να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σισέ, πριν ο Σεϊντάγιεβ διαμορφώσει το τελικό σκορ, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να «παλέψει»… πιθανότατα για την 3η θέση του ομίλου.



Ολυμπιακός: Τζολάκης, Άβιλα, Βρσάλικο, Σισέ (83’ Βαλμπουενά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (74’ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (60’ Μαρσέλο), Γκάρι Ροντρίγκες (60’ Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο (74’ Καμαρά)

Καραμπάγκ: Μαχαμανταλίγιεβ, Βέσοβιτς (90’ Χουσείνοφ), Μουσταβαζάντα, Χουσείνοφ, Καφαρκιουλίεβ (46΄ Μπαϊράμοβ), Καράγιεβ, Ρίτσαρντ, Καντί, Αντράντε (65΄ Σεϊγιάντεβ), Οβούσου (92’ Όζομπιτς), Ζουμπίρ

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0