Football Talk

Champions league, 8ος όμιλος: «Μοιρασιά» στη Λισαβόνα με εντυπωσιακό Βλαχοδήμο - Άνετη επικράτηση για την Γιουβέντους (video)

Champions league, 8ος όμιλος: «Μοιρασιά» στη Λισαβόνα με εντυπωσιακό Βλαχοδήμο - Άνετη επικράτηση για την Γιουβέντους (video)

Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με συνεχόμενες αποκρούσεις, η Μπενφίκα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντέρμπι του 8ου ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι, η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 με τον Αντριέν Ραμπιότ να πετυχαίνει δύο γκολ και να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. 

Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν «μοιράστηκαν» το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι του ομίλου, με το τελικό σκορ 1-1 να αδικεί τους Γάλλους που είχαν καλύτερη εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έχοντας απέναντι τους έναν εκπληκτικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μπενφίκα να έχει το...πάνω χέρι και να πιέζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου της, γεγονός που οδηγούσε την ομάδα του Γκαλτιέ σε συνεχόμενα λάθη. Στο 8’ σε μια αντεπίθεση τον Πορτογάλων, ο πρώτος σκόρερ την φετινή σεζόν Γκονσάλο Ράμος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε επιτυχημένα και απέκρουσε με τα πόδια. Αν και η Παρί είχε μπει «νωθρά» στο παιχνίδι, έχει την ατομική ποιότητα να κάνει την διαφορά και αυτό έκανε. Στο 22’ η επιθετική τριάδα συνεργάστηκε εξαιρετικά και…έκρυψε την μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Λιονέλ Μέσι που με εντυπωσιακό πλασέ εκτός περιοχής, «άνοιξε» το σκορ.

 

Είκοσι λεπτά αργότερα, οι «Αετοί» ισοφάρισαν σε 1-1 μετά την «γλυκιά» σέντρα του Έντσο Φερνάντεζ στην περιοχή, με την γαλλική άμυνα να μην αντιδράει σωστά και τον Ντανίλο να στέλνει την μπάλα, στα δίχτυα της ομάδας του.

 

Στο δεύτερο μέρος, η Παρί Σεν Ζερμέν ανέβασε την απόδοση της, κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα και στο 49’ ο Νεϊμάρ με «ψαλιδάκι» εντός περιοχής έχασε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Οι Γάλλοι συνέχιζαν να πιέζουν χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ντανίλο, Χακίμι, Μπαπέ αφού απέναντι τους είχαν έναν εξαιρετικό, Οδυσσέα Βλαχοδήμο που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με αλλεπάλληλες αποκρούσεις. Παρά την υπεροχή των Γάλλων, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς.



 

Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 3-1

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Γιουβέντους ήταν ανώτερη των Ισραηλινών σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και επικράτησε με 3-1. Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, ο Αντριέν Ραμπιότ που ήταν…παντού στη μεσαία γραμμή και πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν εμπεριείχαν πολλές φάσεις με την τακτική των δύο προπονητών να κυριαρχεί αφού η κρισιμότητα της αναμέτρησης δεν επέτρεπε λάθη. Η Γιουβέντους με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση, είχε μια μικρή υπεροχή έναντι των Ισραηλινών και στο 35’ μετουσιώθηκε σε γκολ έπειτα την εκπληκτική κάθετη του Ντι Μαρία εντός περιοχής, με τον Αντριέν Ραμπιότ να εκτελεί ιδανικά για το 1-0.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αλέγκρι έχοντας αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά το γκολ σημείωσε, «διπλασίασε» τα τέρματα της με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 50’. Το γκολ προήλθε μετά την άμεση κυκλοφορία της μπάλας από άμυνα σε επίθεση, με τον Ντι Μαρία να κόβει στα…δύο την άμυνα της Μακάμπι και τον Σέρβο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση με δυνατό τελείωμα. Μετά το γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την ιταλική ομάδα να διαχειρίζεται επιτυχώς το υπέρ της αποτέλεσμα.
Στο 75’ ο Ντέιβιντ μείωσε σε 2-1 για την Μακάμπι Χάιφα αλλά η Γιουβέντους αντέδρασε γρήγορα με τον Ραμπιότ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 83’ κλειδώνοντας την πρώτη νίκη των «μπιανκονέρι» στο φετινό Champions League.

 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (42’ Αυτογκόλ Ντανίλο Περέιρα - 22’ Μέσι)

Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 3-1 (35’ Ραμπιότ, 50’ Βλάχοβιτς, 83’ Ραμπιότ – 75’ Ντέιβιντ)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

  • Παρί Σεν Ζερμέν 3 7
  • Μπενφίκα 3 7
  • Γιουβέντους 3 3
  • Μακάμπι Χάιφα 3 0

Η επόμενη αγωνιστική του 8ου ομίλου (11/10):

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα (22:00)
Γιουβέντους - Μακάμπι Χάιφα (19.45)

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0