Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1: Βραζιλιάνικη υπόθεση και 3 στα 3 για τη «βασίλισσα»! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1: Βραζιλιάνικη υπόθεση και 3 στα 3 για τη «βασίλισσα»! (video)

Άνετη επικράτηση με 2-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Σκόρερ για τους «μερένχες» οι Ροντρίγκο και Βινίσιους, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με πανέμορφο γκολ του Ζουμπκόφ.

Βραζιλιάνικη υπόθεση αποδείχτηκε το ματς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με 2-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του UEFA Champions League, κάνοντας την τρίτη της νίκη, με την οποία έφτασε τους εννέα βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Δεν άργησαν, μάλιστα, να βρουν το γκολ, με τον Ροντρίγκο να σκοράρει στο 13’. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε εύκολα τον Τρούμπιν, που δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Η «βασίλισσα» διπλασίασε το προβάδισμά της μέσα από τη συνεργασία δύο Βραζιλιάνων και ενός Γάλλου. Μπενζεμά και Ροντρίγκο άλλαξαν τη μπάλα πολύ ωραία κάνοντας το 1-2, με τον τελευταίο να περνάει την κάθετη μπαλιά στον Βινίσιους. Εκείνος πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 των «μερένχες».


Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στην δεύτερή τους τελική στο ματς. Ο Μιχαϊλιτσένκο σέντραρε από αριστερά, με τον Ζουμπκόφ να επιχειρεί το βολ πλανέ από το ύψος του πέναλτι, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ στο 38’. Κατάφεραν με τον τρόπο αυτό οι Ουκρανοί να μειώσουν το σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια με το 2-1.


Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έψαξε το γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Έπαιξε γρήγορα και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Σαχτάρ, απειλώντας σε διαφορετικές περιπτώσεις με κύριους εκφραστές τους δύο σκόρερ, Ροντρίγκο και Βινίσιους, αλλά και τον Καρίμ Μπενζεμά.

Μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ένα φάουλ που κέρδισε στο 79’ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μούντρικ, αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Λούνιν.

Ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης η «βασίλισσα» έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Μπενζεμά γύρισε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, με τον Ασένσιο, όμως, να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Τρούμπιν.

Η Ρεάλ πέτυχε, έτσι, την τρίτη της νίκη στον όμιλο με Σαχτάρ, Λειψία και Σέλτικ και πηγαίνει στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί (75’ Καμαβινγκά), Κρόος, Ροντρίγκο (80’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ίγκορ Γιοβίτσεβιτς): Τρούμπιν, Μιχαϊλιτσένκο, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Κονόπλια, Στεπανένκο (88’ Τραορέ), Σβεντ (67’ Πέτριακ), Μπονταρένκο, Σουντάκοφ (88’ Ντούρασεκ), Μούντρικ, Ζουμπκόφ (67’ Σίκαν)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0